Για ακόμη μια φορά η ελληνική υδατοσφαίριση αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για αρνητικό λόγο, όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς συνέβη το αδιανόητο την Πέμπτη στο «Ιωνικό» κολυμβητήριο Χίου.

Σε έναν καταπληκτικό αγώνα, ημιτελικό πρωταθλήματος, ο οποίος πήγε στα πέναλτι και ο ΝΟ Χίου κέρδισε δίκαια, οι υπεύθυνοι της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος επέλεξαν να μη στείλουν επόπτες γραμμών στην αναμέτρηση, χωρίς καμία αιτιολογία, καθώς η δικαιολογία περί οικονομικού κόστους έχει αποδειχθεί έμπρακτα ότι δεν ευσταθεί, ειδικότερα όταν μπαίνουν παρατηρητές διαιτησίας σε αγώνες πρωταθλήματος Α’ φάσης Μίνι Παίδων.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι ένας απλός αγώνας, που ακόμη και τότε ένα τέτοιο γεγονός θα θεωρείτο απαράδεκτο, αλλά ομιλούμε για ημιτελικό πρωταθλήματος Α1, δηλαδή τη βιτρίνα του «προϊόντος».

Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες ακόμη μιας απαράδεκτης σκέψης από τους υπευθύνους διεξαγωγής του αγώνα, ενώ το μάρμαρο πληρώνουν πάντα τα σωματεία, τα οποία εξ ολοκλήρου με δικά τους επιβαρυμένα έξοδα ουσιαστικά δημιουργούν τις συνθήκες για να υπάρχει πρωτάθλημα.

Γλίτωσαν κάποιοι επειδή η διαιτησία Κουρέτα-Κωνσταντινίδη ήταν αξιοπρεπέστατη και επειδή δεν υπήρχε κάποιο άλλο γκολ που αμφισβητήθηκε πέραν ενός του Χρυσοσπάθη, το οποίο δόθηκε και οι άνθρωποι του ΝΟ Χίου διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν είχε περάσει όλη η μπάλα τη γραμμή του τέρματος. Δεν θα γλιτώνουν όμως πάντοτε. Άλλωστε, εφόσον οι επόπτες αποτελούν πολυτέλεια, γιατί να μη θεωρηθεί ως τέτοια στο μέλλον και η παρουσία των διαιτητών ή των ομάδων;

Με μεγάλη λύπη, διαπιστώνεται ότι υπάρχει ένα προϊόν με διαρκώς αυξανόμενη απήχηση και πολλές δυνατότητες εξέλιξης υφίσταται κακομεταχείριση. Ως πότε;

 

 

Facebook Comments