Ολοκληρώθηκε (7/11) το Καμπ για Νέες Γυναίκες και Νεάνιδες, που ήταν και το πρώτο φετινό και στο οποίο έλαβαν μέρος συνολικά 33 αθλήτριες.

Με την ολοκλήρωσή του, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Στέφανος Λέανδρος, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ υπογράμμισε:

«Ο σκοπός αυτής της πρώτης συνάντησης ήταν να καταγραφούν κάποια δεδομένα όσον αφορά τις νεότερες αθλήτριες, που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό των επόμενων Εθνικών Ομάδων. Θέλαμε να δούμε το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης αυτήν την στιγμή και για αυτό τον λόγο πραγματοποιήσαμε κάποια τεστ. Επίσης δείξαμε και κάποιες ασκήσεις στα κορίτσια, όσον αφορά την ατομική κυρίως τεχνική τους.

Τις ασκήσεις αυτές, θέλουμε να τις δουλεύουν όλον τον χρόνο μέσα στις ομάδες τους, ώστε όταν ξεκινήσει η βασική προετοιμασία της Εθνικής ομάδας να είναι βελτιωμένες, για να μπορέσουμε να πάμε πιο μπροστά κατά την διάρκεια της βασικής προετοιμασίας.

Το «νέο αίμα» που έρχεται στην Εθνική ομάδα, σου δίνει πάντα περισσότερη δύναμη, διάθεση και όρεξη να δουλέψεις, να δώσεις συμβουλές, να βρεις τρόπους να οδηγήσεις τα παιδιά σε καλύτερους δρόμους, να γίνουν καλύτερες αθλήτριες, οπότε θα έλεγα ότι είναι ανανεωτική όλη αυτή η προετοιμασία με νέα παιδιά».