Η ανακοίνωση του ΝΟ Λάρισας που περνάει στην ιστορία

0

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΝΟ Λάρισας, σχετικά με τα όσα έγιναν φέτος στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, αλλά και στην τελική φάση αυτού, όπου η ομάδα του Βασίλη Κουνδουράκη δεν κατάφερε εν τέλει για λίγο να πάρει την άνοδο στην Α1.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν όσα περιγράφονται στην ανακοίνωση είναι αληθή, ωστόσο εφόσον υπογράφεται επίσημα από το σωματείο, τότε χρίζουν προσοχής και προσεκτικής καταγραφής τους. Βασικά, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αρκετά από αυτά, όμως όχι όλα.

Θα είναι άκρως σημαντικό η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος να απαντήσει στην εν λόγω ανακοίνωση και στα όσα ο ΝΟΛ την κατηγορεί ότι έπραξε φέτος. Διαφορετικά, τα ερωτήματα της κοινής γνώμης θα μείνουν αναπάντητα.

Η ανακοίνωση του ΝΟ Λάρισας:

«Άλλη μια χρονιά τελείωσε για τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας. Μια χρονιά που ξεκίνησε γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες και τελείωσε με μια ατελείωτη πίκρα και με τη σκέψη για το εάν αξίζει κανείς να ασχολείται με το άθλημα της υδατοσφαίρισης από τη στιγμή που είναι όλα προαποφασισμένα και δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι καλύτερο.

Ξεκινώντας τη χρονιά, αποφασίσαμε μια παρέα ανθρώπων ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου μετά από μια δεκαετή παρουσία στην Α2 και βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Α1 Γυναικών, να κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να ανεβάσουμε την ομάδα στην υψηλότερη κατηγορία. Ξεκινώντας από τον προπονητή, πήραμε ένα παιδί από τα Χανιά, τον Βασίλη Κουνδουράκη. Αξιόλογος προπονητής με γνώσεις για το άθλημα, που έχει θητεύσει ως βοηθός του Παυλίδη στον Ολυμπιακό. Δίπλα στις ντόπιες, αξιόλογες αθλήτριες, μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο του 2016 προσθέσαμε κάποιες άλλες αθλήτριες με περγαμηνές και με εμπειρία από την Α1. Αθλήτριες που αν αποφάσιζαν πως θέλουν να παίξουν στην Α1, θα ήταν περιζήτητες από ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη, αλλά και από τις υπόλοιπες ομάδες.

Το γεγονός αυτών των μεταγραφών το ανακοινώσαμε και το έμαθε όλη η Ελλάδα. Στείλαμε το ανάλογο διαβιβαστικό στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και κατά παγία τακτική όλων των ομάδων και της ΚΟΕ τους επόμενους μήνες θα στέλναμε και τα υπόλοιπα χαρτιά. Μάλιστα, η αποδέσμευση μιας αθλήτριας από τον προηγούμενο σύλλογό της, έφτασε στα γραφεία της ΚΟΕ μέσα στον επόμενο μήνα. Κατά περιόδους υπήρχαν δημοσιεύματα σε εφημερίδες και σάιτ για το τι κάνει η ομάδα και όσοι ασχολούνται με την υδατοσφαίριση περίμεναν να δουν αυτή την ομάδα να παίζει.

Οι μήνες περνούσαν με προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια και εκτός από τις ημερομηνίες διεξαγωγής του πρωταθλήματος, που είχαν ανακοινωθεί, δεν ξέραμε καν ποιες ομάδες θα είναι αυτές που θα αγωνιστούν στην Α2. Λόγω του προβλήματος με τις ενστάσεις στη Β’ Εθνική της προηγούμενης περιόδου, περιμέναμε να έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση, αλλά μάταια. Πληροφορίες – ράδιο αρβύλα – μιλούσαν για 9 ομάδες στην Α2 με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον ΟΦΗ να ανεβαίνουν.

Φτάσαμε στα τέλη Μαΐου και τότε η Ομοσπονδία αποφάσισε να κάνει την κλήρωση για ένα πρωτάθλημα που θα άρχιζε στις 15 Ιουνίου. Πηγαίνοντας στην κλήρωση, πρώτη μας δουλειά ήταν να πάρουμε τα δελτία των αθλητριών από την υπηρεσία αλλά εκεί μας ενημέρωσαν ότι οι μεταγραφές μας δεν εγκρίνονται ως εκπρόθεσμες. Για πρώτη φορά αποφάσισε η Ομοσπονδία – όπως μας είπαν – να εφαρμοστούν τα στενά όρια του κανονισμού για τις ημερομηνίες υποβολής των υπόλοιπων δικαιολογητικών. ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ! Αρκεί να εφαρμοστεί για ΟΛΟΥΣ! Πηγαίνοντας στο χώρο της κλήρωσης, εκτός από άλλα τραγελαφικά (η κλήρωση ξεκινούσε στις 11:45 και εμείς μπήκαμε 11:48 και η κλήρωση είχε τελειώσει μετά από φασαρία που είχε γίνει από άλλη ομάδα) ρωτήσαμε πως γίνεται να κόβονται οι δικές μας μεταγραφές, ενώ άλλες ομάδες της κατηγορίας την ίδια εποχή έκαναν μεταγραφές, οι οποίες όχι δεν υπήρχαν στο κάδρο από το Σεπτέμβριο, αλλά ούτε από το Μάρτιο! Δεχθήκαμε πρωτοφανή επίθεση και ήθελαν να μας βγάλουν έξω, ενώ απευθυνόμενοι προς εμάς, μας ρώτησαν γιατί πηγαίνουμε στις κληρώσεις (;;;;!!!!) και τους ανακατεύουμε, ενώ χωρίς εμάς όλα είναι μια χαρά. Εν τέλει, μας έδειξαν τι εννοούσαν στην κλήρωση της 2ης φάσης του πρωταθλήματος, που ενώ στην τελική φάση υπήρχαν μια ομάδα από της Λάρισα και μία από τη Θεσσαλονίκη, την πραγματοποίησαν στις 11.00 για να μην προλάβουμε να πάμε.

Εδώ, αξίζει να επισημανθεί ότι ξέραμε σίγουρα για μεταγραφές άλλως ομάδων και για αθλήτρια που συζητούσε τον Απρίλιο να παίξουν στα play-off της Γαλλίας και ξαφνικά βρέθηκε να παίζει σε ομάδα της κατηγορίας μας. Ξέραμε επίσης για αθλήτρια που της κάναμε εμείς πρόταση να παίξει στον ΝΟΛ, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, και αφού μας ευχαρίστησε, μας είπε ότι θα μείνει στην πόλη της να ασχοληθεί με τις υποδομές του συλλόγου της πόλης της και με κάποιες άλλες περιπτώσεις.

Στην κλήρωση της Α’ Φάσης επίσης μας ενημέρωσαν ότι οι 6 αγώνες θα γίνουν σε 3 ημέρες, 2 κάθε ημέρα, για λόγους ανάπτυξης του αθλήματος.

Στο διάστημα από την κλήρωση έως τους αγώνες εμείς κάναμε κάποιες ενέργειες μήπως και αλλάξει κάτι στο θέμα των δελτίων. Σε επικοινωνία με στέλεχος της Ομοσπονδίας, μόλις του είπαμε από ποιο σύλλογο είμαστε, άρχισε να φωνάζει χωρίς να ακούει τίποτα. Τελικά καταφέραμε να παίξουν τρεις αθλήτριες κι αυτό λόγω του ότι το σωματείο στο οποίο ανήκαν έκανε δήλωση αναστολής λειτουργίας.

Και φτάνουμε λίγο πριν από τους αγώνες που σαν από θαύμα η ανάπτυξη πάει περίπατο. Βγαίνει οι προκήρυξη και οι αγώνες γίνονται σε ένα σαββατοκύριακο. Ενημέρωση μηδέν! Εμείς – και άλλες ομάδες – θα μπορούσαμε να έχουμε κλείσει ξενοδοχείο ή μεταφορικό μέσο…

Συγχρόνως μαθαίναμε και κάποια τραγικά πράγματα, ότι εμείς στείλαμε εξώδικα και θα κάναμε μηνύσεις και άλλα παρόμοια γελοία…

Τελειώνοντας τους αγώνες της Α’ Φάσης και κερδίζοντας το εισιτήριο για τα play-off καταθέσαμε την πρόταση να διεξαχθούν οι αγώνες στη Λάρισα. Μια πρόταση στην οποία προσφέραμε πλήρη διαμονή και διατροφή 18 ατόμων για κάθε ομάδα.

Αυτά που μάθαμε ότι έγιναν στην κλήρωση, γιατί όπως είπαμε την έβαλαν πρωί για να μην τους ενοχλήσουμε είναι για γέλια. Απειλές του τύπου «αν με πάτε εκεί εγώ δεν κατεβαίνω, εμείς φοβόμαστε να πάμε εκεί». Και διάφορα άλλα…

Τελικά αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση της 2ης φάσης (δε γινόταν κι αλλιώς, αφού αν γινόταν στην Αθήνα σε εμάς και τον ΠΑΟΚ δε θα πλήρωνε κανείς τίποτα από διαμονή και διατροφή) ξέροντας ότι θα παίξουμε χωρίς τις 2 πρώην διεθνείς – παρακαλώ -παίκτριες.

Από ότι φάνηκε από τη διεξαγωγή της τελικής φάσης (Β’) στην Ομοσπονδία είχε πέσει βαριά η ανάπτυξη φέτος και δεν ήθελε άλλη. Τελικός μεταξύ δύο επαρχιακών ομάδων στις νεάνιδες, άνοδος τεσσάρων ομάδων της επαρχίας από τη Β’ Εθνική στην Α2 (γιατί γι’ αυτούς η Θεσσαλονίκη είναι επαρχία) ήταν πολλά για να αφήσουν να ανέβει ακόμη μία ομάδα και μάλιστα στην Α1 Γυναικών, τη στιγμή μάλιστα που την άνοδο διεκδικούσε και η αγαπημένη τους ομάδα.

Έτσι έστειλαν ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά, και την έφεραν σε πέρας άψογα. Το θέμα είναι ως πότε κύριοι;

Όπως είναι φυσικό, από την Ομοσπονδία δεν τόλμησε να έρθει κανείς στη Λάρισα, σε μια τελική φάση. Γιατί Κύριοι; Τόσο απαξιωτικό είναι για εσάς να βρεθείτε έστω και στην απονομή του πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών, ξέροντας μάλιστα πως η φιλοξενία σας είναι εξασφαλισμένη;

Για να φτάσουμε στην απονομή… η οποία έγινε γρήγορα – γρήγορα δίνοντας από μία σακούλα με μετάλλια στον αρχηγό της κάθε ομάδας για να τα μοιράσει στις υπόλοιπες παίκτριες και γεια σας! Αυτή ήταν η συμβολή της Ομοσπονδίας σε αυτό το πρωτάθλημα. 60 μετάλλια και 1 Κύπελλο! Το ότι μας ρώτησε κάποιος από τους υπεύθυνους των αγώνων αν μας πειράζει να βγούμε δεύτεροι, το παραβλέπω…

Σε ερώτηση κάποιου παρευρισκόμενου γιατί δεν κάνουμε εμείς ένσταση για τις παράνομες μεταγραφές των άλλων ομάδων, απαντήσαμε ότι εμείς σε αντίθεση με κάποιους άλλους σεβόμαστε τον κόπο των αθλητριών και τη θέλησή τους να παίξουν πόλο, γιατί γνωρίζουμε πως αυτές οι αθλήτριες έχουν πολλά να δώσουν ακόμη στην ελληνική υδατοσφαίριση.

Καληνύχτα σας κύριοι και ονειρευτείτε την ανάπτυξη σε ένα πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια πριν ξεκινήσει ξέρουμε τον πρώτο το δεύτερο και την ομάδα που θα πέσει.

Για το Δ.Σ. του ΝΟ Λάρισας,

ο έφορος του γυναικείου τμήματος υδατοσφαίρισης,

Χρήστος Τουλουμτζίδης.