Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ήταν ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία του Πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας (Open Water), που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (12/9) το μεσημέρι στην Παραλία Διστόμου, στον οικισμό Άσπρα Σπίτια. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ δεν το έκρυψε αυτό στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσους συντέλεσαν σε αυτήν την επιτυχία, ευχαρίστησε χορηγούς και συνδιοργανωτές και αποκάλυψε ότι στόχος της ΚΟΕ είναι να μεγαλώσει τόσο αυτή η διοργάνωση ώστε να γίνει διεθνής. Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος μίλησε και για τον σχεδιασμό στο άθλημα της κολύμβησης.

«Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν σκληρά για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η Οργανωτική Επιτροπή δούλεψε νυχθημερόν τον τελευταίο μήνα για να φτάσουμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς μας, που στάθηκαν δίπλα στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, ιδιαίτερα τον Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, αλλά και το «Αλουμίνιο της Ελλάδος». Ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε την άψογη συνεργασία μαζί τους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Το γεγονός ότι συμμετείχαν τόσοι πολλοί αθλητές, δόθηκε το δικαίωμα και η δυνατότητα να έχουμε και ομάδες σκυταλοδρομιών στο πρωτάθλημα, έτσι όπως ορίζει ο νόμος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά να πιάσουν τα μπόνους για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί που θέλουμε να είμαστε, αλλά με σκληρή δουλειά και πολλή όρεξη θα παρουσιάσουμε τα επόμενη χρόνια μια πολύ καλή εικόνα, έτσι ώστε το Open Water να αναβαθμιστεί και να αναπτυχθεί τόσο, όσο του αξίζει στη χώρα μας.

Στόχος μας είναι αυτός ο αγώνας, αυτή η διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος να γίνει διεθνής. Υπάρχουν οι προδιαγραφές, έχουμε την τεχνογνωσία και από τη στιγμή που έχουμε ανθρώπους δίπλα μας με γνώση -όπως είναι ο Βαγγέλης Κοζομπόλης, ο Σπύρης Γιαννιώτης- μπορούμε το σπορ να το πάμε πολύ ψηλά. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος αγκαλιάζει χορηγικά την Κολυμβητική Ομοσπονδία, κάτι το οποίο θα μας δώσει την ώθηση και τη δυνατότητα να κάνουμε αγώνες υψηλού επιπέδου».

Το σχέδιο σε ό,τι αφορά την κολύμβηση εν όψει της νέας σεζόν: «Ήδη ολοκληρώθηκε και, σε μια μορφή “ντραφτ”, εστάλη σε όλα τα σωματεία για να κάνουν διαβούλευση και σχολιασμό. Θα ακούσουμε τις απόψεις των σωματείων, γιατί εμείς πάντα με σεβασμό ακούμε τα «θέλω» των σωματείων και είμαι σίγουρος ότι μέσα από αυτή η συνεργασία θα βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε ότι την ερχόμενη σεζόν έχουμε πάρα πολλές σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις. Ευρωπαϊκό κολύμβησης 25άρας πισίνας αρχές Νοεμβρίου, Παγκόσμιο πρωτάθλημα 25 μ. στα τέλη Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι, Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Φουκουόκα μέσα στο 2022, Ευρωπαϊκό στη Ρώμη και ένα σωρό άλλες διοργανώσεις σε μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Άρα ο σχεδιασμός μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά από την άλλη μεριά θα γίνει το καλύτερο δυνατόν για να ευνοηθούν όλα τα παιδιά σε όλα τα σωματεία με πολλές διοργανώσεις.

Απώτερος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βάλουμε μεγάλους επί μέρους στόχους ανά χρονιά, γιατί μην ξεχνάτε ότι έχουμε δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα και δύο Ευρωπαϊκά μέχρι τότε. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε και τα νέα ταλέντα που προέκυψαν από το Ευρωπαϊκό Νέων της Ρώμης και από κει και πέρα οτιδήποτε προκύψει στην πορεία θα το επαναξιολογούμε και θα παίρνουμε τις αποφάσεις μας».

ΠΗΓΗ: koe.org.gr

Facebook Comments