Την δεύτερή της νίκη σημείωσε η Εθνική ομάδα πόλο των Εφήβων στην φάση των Ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Μάλτα, επικρατώντας της Τουρκίας με 16-5.

Οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα επιβλήθηκαν της Τουρκίας από την πρώτη στιγμή του αγώνα, όπου και εμφανίστηκαν καταιγιστικοί, εξασφαλίζοντας την νίκη από νωρίς. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά οι Έλληνες υπερτέρησαν και δεν άφηναν περιθώριο στην αντίπαλη ομάδα να φτάσει στο γκολ, με τον αρχηγό των Εφήβων, Ανδρέα Αλμύρα, να ξεχωρίζει στο σκοράρισμα σημειώνοντας 4 τέρματα. Συνολικά, η Ελληνική ομάδα εμφανίστηκε δυνατότερη της Τουρκίας, κατακτώντας μία εύκολη νίκη και διατηρώντας ταυτόχρονα δυνάμεις για τα επόμενα απαιτητικά παιχνίδια. Ο αγώνας έκλεισε με μια φανταστική απόκρουση του Χρήστου Αλειφτήρα σε τετ-α-τετ με Τούρκο παίκτη σε αιφνιδιασμό!

Στον 3ο αγώνα των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να αντιμετωπίσει την Τρίτη 14/09, την Σερβία, στις 10:00 ώρα Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή της Εθνικής ομάδας στο Πανευρωπαϊκό περιλαμβάνει τελικά 14 παίκτες, λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής με αθλητή, ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε για λόγους που θα αποσαφηνιστούν μετά το πέρας της διοργάνωσης.

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 5 – 16

Τα οκτάλεπτα: 1-5, 1-3, 2-4, 1-4

ΤΟΥΡΚΙΑ (Μεχμέτ Ολκαϊτού): Σαϊλί Αλ., Σαρί, Ερτσικντί, Σετίν, Ντασντεμίρ, Καραμπενλί 2, Κουλόγλου 1, Άλπμαν, Ναΐπογλου, Σαϊλί Ομ. 2, Σαράκ, Καφερλί, Ζομπού

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων, Νικολαΐδης, Αλμύρας 4, Καστρινάκης 1, Μπιτσάκος 2, Αμπαζής 3, Μύριλος 2, Μαθιόπουλος 1, Σιαμάς 2, Εγνατιάδης 1, Αλειφτίρας

Δείτε παρακάτω μερικά από τα γκολ των Ελλήνων παικτών:

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Facebook Comments