Ο Κριστιάν Γκολομέεβ στο Aquafeed24.com!

0

Μόλις μια ημέρα πριν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών και γυναικών, αλλά και έναν μήνα πριν το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης ο Κριστιάν Γκολομέεβ δείχνει σε εξαιρετική φυσική και πνευματική κατάσταση, παρότι μιλάμε για μεταολυμπιακή χρονιά.

Το μεγάλο αστέρι της ελληνικής κολύμβησης αγωνίζεται το Σαββατοκύριακο στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο, καθώς και στη μεικτή 4×100μ του ίδιου αγωνίσματος, με την ομάδα του Εθνικού Πειραιώς.

Ειδικότερα στα 50μ. ελεύθερο, ο Γκολομέεβ είναι το απόλυτο φαβορί, σε μια κούρσα που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα του φίλαθλου κοινού, καθώς εκεί θα συναγωνιστεί με τον Οδυσσέα Μελαδίνη, με τον οποίο θα είναι μαζί στη Βουδαπέστη, αλλά και τον επίσης «κυανόλευκο», Κώστα Κοντόπουλο, ο οποίος διεκδικεί μετάλλιο.

Το πρόσωπο του 24χρονου κολυμβητή έβγαζε ηρεμία και σιγουριά. Το ίδιο και τα λόγια του.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ στο Aquafeed24.com

«Βρίσκομαι σε εξαιρετική κατάσταση, φέτος η χρονιά έχει πάει πάρα πολύ καλά για εμένα. Δεν είχα κανέναν τραυματισμό και τώρα έχουμε το OPEN, το οποίο θα το χρησιμοποιήσουμε ως προπόνηση, θα κάνουμε πολλές κούρσες και θα είναι χρήσιμο για την παραγωγή γαλακτικού. Είναι ένα καλό τεστ πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου εκεί θα τα δώσουμε όλα».

Για το στόχο του, ενόψει Παγκοσμίου πρωταθλήματος:

«Στόχος είναι να μπω στον τελικό, όπως το έπραξα και το 2015 στο Καζάν, στη Ρωσία. Πρώτα ο τελικός, λοιπόν, καθώς είναι τέτοιο το αγώνισμα που μπορώ να βγω από 8ος έως και 1ος. Η διαφορά είναι 20-30 εκατοστά του δευτερολέπτου, τερματίζουμε όλοι μαζί. Αρχικά θέλω να μπω στον τελικό και από εκεί και πέρα θα είμαι ευχαριστημένος ότι και αν γίνει».

Για το 50άρι ελεύθερο στο Πανελλήνιο, όπου με επίδοση 22.11 φέτος αποτελεί φαβορί:

«Βεβαίως και τη θεωρώ δυνατή κούρσα. Θα έχει ανταγωνισμό, ειδικά με τον Οδυσσέα Μελαδίνη, με τον οποίο θα είμαστε μαζί στο Παγκόσμιο. Κάθε φορά που κολυμπάω μαθαίνω από τα λάθη μου, τα διορθώνω και συνεχίζω».

Για το αν αισθάνεται πίεση ενόψει Βουδαπέστης:

«Δεν έχω καθόλου άγχος, νιώθω αυτοπεποίθηση. Έχω συναγωνιστεί με τους συγκεκριμένους αθλητές πάρα πολλές φορές. Γνωριζόμαστε, είμαστε φίλοι. Δεν υπάρχει άγχος, πάμε να κάνουμε την κούρσα μας και ότι βγει».

Για το πώς αντιμετώπισε τη φετινή σεζόν, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο:

«Ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά, ήθελα πολύ να κάνω διάλειμμα, όμως λόγω του Πανεπιστημίου μου στην Αλαμπάμα έπρεπε άμεσα να ξεκινήσω μαθήματα (20 Αυγούστου). Μετά το Ρίο είχα μιάμιση εβδομάδα για να ξεφύγω και μετά ξανά μαθήματα και προπονήσεις. Ήταν μια κουραστική σεζόν, όμως νιώθω ότι θα τα πάω καλά».