Η Κριστέλ Βουρνά μιλάει στο Aquafeed24.com!

0

Θα σας φανεί περίεργο, όμως το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι η τελευταία ευκαιρία για το φίλαθλο κοινό να δει μια κούρσα της Κριστέλ Βουρνά τη φετινή σεζόν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει συνηθίσει να μην απουσιάζει από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, όμως φέτος το Β΄όριο στην πεταλούδα δεν ήταν αρκετό για να τη στείλει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ενώ η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος επέλεξε να μη τη στηρίξει, παρότι λίγους μήνες νωρίτερα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο ΟΑΚΑ η Βουρνά θα ξεκινήσει την παρουσία της στα 200μ. μεικτής ατομικής την Παρασκευή, ενώ Σάββατο και Κυριακή θα πρωταγωνιστήσει σε δύο κούρσες, τα 50μ. και 100μ. πεταλούδα, εκεί όπου θα βρεθεί στο βάθρο σίγουρα, όντας από τα φαβορί και για το χρυσό μετάλλιο.

Αναμφίβολα, η Κριστέλ Βουρνά αποτελεί μια από τις πιο σταθερές Ελληνίδες κολυμβήτριες, η οποία φέτος, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, άρχισε να ρίχνει το βάρος στην επιστήμη της διατροφολογίας.

Η Κριστέλ Βουρνά στο Aquafeed24.com

«Έχω προετοιμαστεί για αυτούς τους αγώνες, σωματικά και ψυχολογικά. Είναι ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς και χαίρομαι γιατί για πρώτη φορά θα δοκιμάσω ένα νέο αγώνισμα, τα 200μ. μεικτή, στο οποίο συμμετέχω από φέτος και θα δούμε πως θα πάει».

Για το νέο αγώνισμα:

«Μου αρέσει το νέο αγώνισμα, το θεωρώ πρόκληση, διότι κάθε χρόνο αγωνίζομαι στα 50μ. και 100μ. πεταλούδα, οπότε υπάρχει κορεσμός. Χαίρομαι που θα δοκιμάσω κάτι διαφορετικό».

Για τη δημόσια επιστολή της Κατίνκα Χόζου προς τη FINA και την κοινότητα των κολυμβητών παγκοσμίως:

«Το λέμε καιρό, όλοι οι αθλητές, ότι πρέπει να ενωθούμε, όμως στο τέλος ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και δουλεύει ατομικά. Είναι γεγονός ότι δεν κοιτάμε το συμφέρον της κολύμβησης και μακάρι η Χόζου να μας ξεσηκώσει όλους. Σε παγκόσμιο επίπεδο πιστεύω ότι θα έπρεπε να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες, μέσω ορίων και αριθμό αθλητών, να πηγαίνουν περισσότερα παιδιά στις μεγάλες διοργανώσεις. Πιστεύω η FINA έπρεπε να πολεμήσει παραπάνω, ώστε να μπουν τα 50άρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα, πάντως, η FINA είναι πιο οργανωμένη από την ΚΟΕ».

 

Για το αν νιώθει αδικημένη:

«Θεωρώ ότι έχω αδικηθεί, όπως φέτος, δυστυχώς δεν περνάει η άποψή μας και οι επιτυχίες που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια δεν μετρούν. Κρίνουν με άλλα κριτήρια, δεν ξέρω ποια είναι αυτά».

Για τη φετινή σεζόν:

«Ήμουν πολύ πιο χαλαρή και συγκεντρώθηκα στη δουλειά μου. Έκανα όμως καλές κούρσες φέτος και απογοητεύτηκα όταν έμαθα στην αρχή της χρονιάς ότι δεν θα έχω καμία υποστήριξη από την ΚΟΕ, οπότε οικονομικά δεν μπορούσα να υποστηρίξω την προετοιμασία μου και δεν είχα τη δυνατότητα να κυνηγήσω κάποιον αγώνα στο εξωτερικό για να πιάσω το όριο. Έχω συνηθίσει πλέον…».

Για την επιστήμη:

«Δουλεύω ως διατροφολόγος, με ομάδες και σε άτομα. Είμαι αισιόδοξη ότι όταν σταματήσω τον αθλητισμό θα εξελιχθώ ακόμη περισσότερο».