Κραβαρίτης: «Θα ήταν καταστροφή για τη συγκεκριμένη φουρνιά»

by Aquafeed 24

Επέστρεψε από την Μάλτα η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Εφήβων, η οποία πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση.

Μετά την άφιξη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ο προπονητής Δημήτρης Κραβαρίτης, αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις του από τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

“Για μια ακόμη φορά θα επαναλάβω ότι οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες ήταν μικρές. Συγκροτήματα που πριν από χρόνια αποτελούσαν έναν εύκολο αντίπαλο για μας, τώρα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Αναφέρομαι σε ομάδες όπως η Τουρκία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρουμανία, που έχουν ανέβει αρκετά. Φυσικά δεν αναφέρομαι στη Ρωσία η οποία είναι μια πολύ καλή ομάδα, που διεκδικεί μετάλλια. Χαρακτηριστικό της μικρής διαφοράς ανάμεσα στις καλές ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Μάλτα, είναι το γεγονός ότι η Σερβία, Ιταλία, η Κροατία και η Ελλάδα που έπαιξαν για τις θέσεις πέντε έως οκτώ, θα μπορούσαν εύκολα να διεκδικήσουν τα μετάλλια. Κατά την προσωπική μου άποψη Ιταλία, Κροατία και Ισπανία ήταν η πιο πλήρεις ομάδες. Οι Ούγγροι ήταν σπουδαίοι, αλλά με τις γνωστές διακυμάνσεις στην απόδοσή τους”.

Τι μπορεί να πετύχουν τα παιδιά που είχε στη διάθεσή του ο Δημήτρης Κραβαρίτης στο μέλλον; “Αυτό που πρέπει να γίνει είναι τα παιδιά να παίζουν στις ομάδες τους. Όχι στις ηλικιακές κατηγορίες, αλλά στις ανδρικές ομάδες. Επίσης πρέπει να επισημάνω το γεγονός της αναγκαιότητας για ποιοτικές εργατοώρες”.

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης επισημαίνει το μεγαλύτερο επίτευγμα για την Ελλάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Την εξασφάλιση της συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα γίνει στην Ουγγαρία το 2018. “Εάν η ομάδα αυτή έμενε έξω από τις οκτώ πρώτες θέσεις, τότε θα έχανε το δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου. Αυτό θα συνιστούσε μία καταστροφή για την συγκεκριμένη φουρνιά”, υποστηρίζει ο Έλληνας τεχνικός.

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί στα σοβαρά διοργανωτικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ελληνική αποστολή στη Μάλτα. Αναφέρθηκε κυρίως στο θέμα της διαιτησίας που ήταν προβληματική, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλες τις ομάδες της διοργάνωσης.

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA