Κολύμβηση: Μακρυγιάννης & Κρανιάς στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Westmont, με τα Πανεπιστήμια τους!

by Aquafeed 24

Μακρυγιάννης & Κρανιάς στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης 2025,  στο Westmont, με τα Πανεπιστήμια τους!

Το ερχόμενο τριήμερο 17–19 Οκτωβρίου 2025, η δεύτερη στάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κολύμβησης της World Aquatics θα φιλοξενηθεί στο Westmont των Ηνωμένων Πολιτειών. Η διοργάνωση αποκτά ξεχωριστό ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς δύο ελληνικοί κολυμβητές — ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης και ο Σπύρος Κρανιάς — έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν, υποστηριζόμενοι από τα αμερικανικά πανεπιστήμια στα οποία αγωνίζονται.

Βαγγέλης Μακρυγιάννης

  • Ο Μακρυγιάννης είναι ενεργό μέλος της ομάδας κολύμβησης του University of Southern California (USC), στο πλαίσιο των σπουδών του ως graduate

  • Στην ιστοσελίδα των USC Trojans καταγράφονται οι επιδόσεις του, όπως η συμμετοχή του στους αγώνες Pac-12 (π.χ. 7η θέση στα 100 yards ύπτιο)

  • Επιπλέον, ο Μακρυγιάννης είχε εξαγγελθεί ως «verbal commitment» του USC ήδη από το 2019 για την εισαγωγή του το 2020.

Αγωνιστικά, στον αγώνα του (Westmont) έχει δηλωθεί να λάβει μέρος σε τέσσερα αγωνίσματα:

  • 50 μ ύπτιο

  • 100 μ ύπτιο

  • 200 μ ύπτιο

  • 100 μ ελεύθερο

Αυτό θα είναι ένα σημαντικό σημείο επανόδου, δεδομένου ότι η τελευταία του συμμετοχή σε διοργάνωση 25άρας πισίνας ήταν το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, όπου κατετάγη 33ος τόσο στα 50 μ ύπτιο όσο και στα 100 μ ύπτιο.

Από πλευράς δημοσιότητας, αξίζει να αναφερθεί ότι έχει εμφανιστεί σε επικοινωνιακά μέσα των USC ως «επιστροφή» στην ομάδα για άλλη μια σεζόν κολύμβησης.

Σπύρος Κρανιάς

  • Ο Σπύρος Κρανιάς αγωνίζεται ως μέλος της ομάδας του University of the Incarnate Word (UIW) στο San Antonio, Texas.

  • Στην αθλητική σελίδα του UIW αναφέρεται ότι κατά τη σεζόν 2024–2025, ως τελειόφοιτος (final year), πέτυχε σημαντικές διακρίσεις: 2η θέση στα 100 yards πρόσθιο, 3η θέση στα 50 yards ελεύθερο, και συμμετοχές σε 4×200 ελεύθερο ρελέ και 4×100 medley ρελέ.

  • Επίσης, κατά τη σεζόν του UIW τιμήθηκε ως First Team All-Conference.

Στον αγώνα του Westmont, ο Κρανιάς έχει δηλωθεί να αγωνιστεί στα αγωνίσματα:

  • 50 μ πρόσθιο

  • 100 μ πρόσθιο

Σημειώνεται ότι και οι δύο αθλητές εμφανίζονται στις συμμετοχές ως εκπρόσωποι των πανεπιστημίων τους.

Με βλέμμα προς το Λος Αντζελες 2028: Το ελληνικό ενδιαφέρον στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης 2025  Μακρυγιάννης & Κρανιάς στο US Open του Westmont

Η παρουσία του Βαγγέλη Μακρυγιάννη και του Σπύρου Κρανιά σε ένα διεθνές μίτινγκ όπως αυτό του Westmont δεν είναι απλώς μια συμμετοχή — είναι μια ευκαιρία για επανεκκίνηση, αξιολόγηση και άσκηση πίεσης στις δυνατότητές τους. Με σπουδές και προπονητικό περιβάλλον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι δύο αθλητές γεφυρώνουν δύο κόσμους — τον ελληνικό και τον διεθνή — με στόχο όχι μόνο να αγωνιστούν, αλλά και να διαπρέψουν.

You may also like