Κολυμπούν για την «Κιβωτό του Κόσμου»

by Aquafeed 24

Μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης συνθέτουν την πρωτότυπη δράση «Κολυμπώ για τους άλλους» που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στην πισίνα «Ιάσονας Ζηργάνος» του δημοτικού κολυμβητήριου Βόλου, με την ουσιαστική συνδρομή της ΕΨΑ.

«Ψυχή» της διοργάνωσης είναι ο Βολιώτης κομμωτής και αθλητής υπεραποστάσεων Λευτέρης Παρασκευάς, και στην εκδήλωση αλληλεγγύης θα παραβρεθούν οι συμπαίκτες του στο τηλεοπτικό « Nomads» Κωνσταντίνος Οροκλός και Δημήτρης Αλεξάνδρου, και η νικήτρια του ριάλιτι, η Αποστολία Ζώη. Επίσης θα παραβρεθεί η Κέλυ Αραούζου η οποία πέρυσι στην Ολυμπιάδα είχε καταταγεί ενδέκατη, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον κόσμο στην κατηγορία των 5.000 μέτρων κολύμβησης.

Η εκδήλωση «Κολυμπώ για τους άλλους» πραγματοποιείται με την επιμέλεια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «The Extra Mile» και περιλαμβάνει 30λεπτη κολύμβηση με αντίστοιχη χρονομέτρηση της απόστασης που θα διανύσει ο κάθε κολυμβητής. Τα έσοδα των συμμετοχών θα διατεθούν για τις ανάγκες της «Κιβωτού του Κόσμου», που λειτουργεί στο Διμήνι.

Στόχος της δράσης είναι να διαμορφωθεί βιωματικό πάρκο, που θα προσφέρει συναρπαστικές δραστηριότητες στη φύση για να απασχολούνται τα παιδιά. Η δράση θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και θα πλαισιωθεί από dj, μπουφέ και κλήρωση δώρων για τους συμμετέχοντες.

Ο Λευτέρης Παρασκευάς, εμπνευστής της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, είναι γνωστός για τις κοινωνικές του ευαισθησίες κι όπως αναφέρει: «Είναι ένα αθλητικό γεγονός με κοινωνικά μηνύματα, δεν έχει ανταγωνισμό, ποιος θα βγει πρώτος, δεύτερος ή τρίτος, γιατί όλοι έρχονται να κολυμπήσουν, με σκοπό να βοηθήσουν τους άλλους, την “Κιβωτό” και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

«Οσοι συμμετάσχουν στη δράση, κολυμπώντας για τους άλλους, για μισή περίπου ώρα, στηρίζουν αυτόματα τον μεγάλο σκοπό, να διατηρηθεί το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών της “Κιβωτού του κόσμου”». Όπως εξηγεί ο Βολιώτης υπεραθλητής, το κόστος συμμετοχής για τους ενήλικες είναι 10 ευρώ και για τα παιδιά 5 ευρώ. «Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν απευθείας στη δημιουργία του πάρκου για την “Κιβωτό του κόσμου” στο Διμήνι», υπογραμμίζει.

Ο ίδιος δηλώνει «χαρούμενος» για την συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία θα παραβρίσκονται τα παιδιά της «Κιβωτού», απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην τοπική κοινωνία, ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την στήριξη του Δήμου Βόλου και των επιχειρήσεων που στέκονται αρωγοί στο εγχείρημα.

Ο Λευτέρης Παρασκευάς στηρίζει από το 2011 ιδρύματα της πόλης, την ΕΛΕΠΑΠ, το Ορφανοτροφείο, τις Ασπρες Πεταλούδες και τα δύο τελευταία χρόνια την «Κιβωτό του κόσμου», με κεντρικό μήνυμα «αγαπάτε αλλήλους», τονίζει.

Οσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα αγωνίσματα κολύμβησης, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη δήλωση με τα απαραίτητα στοιχεία στην ιστοσελίδα του αγώνα www.kolimpo.gr .

Πηγή: taxidromos.gr

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA