ΚΟΕ: Το νέο διοικητικό συμβούλιο – Οι πρώτες αποφάσεις και ενέργειες!

by Aquafeed 24

Την πρώτη του πανηγυρική συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα (3/4) το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, που προήλθε από τις εκλογές της Ομοσπονδίας στις 29 Μαρτίου.

Η συνεδρίαση μεταδόθηκε, για πρώτη φορά, διαδικτυακά μέσα από το Κανάλι της ΚΟΕ στο Youtube.

Αυτό είναι το νέο ΔΣ της ΚΟΕ – Η αθλήτρια που μπήκε στο συμβούλιο!

Με ομόφωνη απόφαση και των 21 νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, η συγκρότηση του σε σώμα έγινε ως ακολούθως, για τις θέσεις του Προεδρείου:

Α’ Αντιπρόεδρος: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Λεωνίδας

Β’ Αντιπρόεδρος: ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ Γιώργος

Γ’ Αντιπρόεδρος: ΜΑΡΙΝΗ Αλεξάνδρα

Γενικός Γραμματέας: ΑΥΓΟΥΛΕΑΣ Στέφανος

Ειδικός Γραμματέας: ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ Δέσποινα

Ταμίας: ΣΑΡΑΝΤΙΔΟΥ Ελευθερία

Αναπληρωτής Ταμίας: ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος

Η Κέλλυ Αραούζου εκπρόσωπος των Αθλητών

Το Διοικητικό Συμβούλιο, με ομόφωνη επίσης απόφαση του, όρισε την πρωταθλήτρια Κολύμβησης και Open Water Κέλλυ Αραούζου, ως εκπρόσωπου των αθλητών της Ομοσπονδίας, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, όπως προβλέπει ο νόμος 2725/99 ως έχει τροποποιηθεί (άρθρο 22, παράγραφος 6) και χωρίς δικαίωμα ψήφου έως ότου υπάρξει η σχετική υπουργική απόφαση.

Μιλώντας σχετικά ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, τόνισε: “Σε καλωσορίζουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Έχεις διαγράψει μια μεγάλη πορεία ως αθλήτρια. Με την επιλογή στο πρόσωπο σου, τιμάμε τους αθλητές, τους προπονητές, τα σωματεία και τους γονείς”.

Η πρωταθλήτρια μας, που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση, είπε σχετικά, από την πλευρά της: “Σας ευχαριστώ πολύ, πρώτα για την πρόταση και μετά την εκλογή στο Δ.Σ. Στόχος μου να προσπαθήσω κι εγώ από την πλευρά μου, για το αύριο των αθλημάτων μας και το μέλλον της ΚΟΕ. Ξέρω να κολυμπάω στα βαθιά”.

Σε επόμενο Δ.Σ θα ληφθεί απόφαση και για τον αναπληρωτή εκπρόσωπο των αθλητών.

Ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος, καλωσορίζοντας τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αφού ευχαρίστησε τα Σωματεία για τα δεκάδες μηνύματα τους με την ευκαιρία της εκλογής του, έκανε λόγο για μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, αλλά και τις δυσκολίες που προέκυψαν από το Μητρώο της ΓΓΑ και τις εκλογές που ακολούθησαν, που όμως είχαν ευτυχή κατάληξη.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

Συγχαρητήρια σε όλους για την εκλογή και σιδεροκέφαλοι. Τα σωματεία περιμένουν πολλά από εμάς και θα πρέπει να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας.

Από την πρώτη στιγμή η ενότητα του χώρου θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή σε όλους. Δεν επιθυμώ ανούσιες αντιπαραθέσεις που βλάπτουν το χώρο μας. Άλλο διαφορετική άποψη με επιχειρήματα και άλλο η δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

Οι συνθήκες και η εποχή έχουν αλλάξει. Τα σωματεία δεν έρχονται στην Ομοσπονδία, εμείς θα πρέπει να πάμε σ’ αυτά. Ευχαριστώ το προσωπικό της ΚΟΕ για ότι έχει κάνει ως τώρα. Θα προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή με ακόμη καλύτερη οργάνωση”.

Στην εισήγηση του ο νέος Πρόεδρος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέροντας ότι οι αποφάσεις του θα αναρτώνται στην Διαύγεια το αργότερο εντός 15 ημερών, των υπηρεσιών της ΚΟΕ και της νέας εποχής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τόνισε ότι τα γραφεία θα πρέπει να λειτουργούν καθημερινά από τις 08.00 έως τις 20.00, αλλά και τα Σαββατοκύριακα, αναφέρθηκε στο Μάρκετινγκ, την αναβάθμιση της ηλεκτρονικής Ιστοσελίδας (ορίστηκαν 3μελείς επιτροπές για εισηγήσεις έως τις 30 Απριλίου), τον άμεσο προγραμματισμό αγώνων σε όλα τα θλήματα, αλλά και τον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό των Αθλημάτων, έως 30 Ιουνίου, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕ, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο, θα είναι ο Γιάννης Γιαννουρής και Νομικός Σύμβουλος ο Σπύρος Κλαδάς.

Κλείνοντας την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, επεσήμανε ότι “κανείς δεν πρέπει να λείψει από το προσκλητήριο που κάνουμε. Το μήνυμα μου από την πρώτη στιγμή είναι ενωτικό, με κάθε κόστος και προς την κατεύθυνση της προόδου της περιουσίας μας που είναι οι αθλητές, οι προπονητές μας, τα σωματεία μας, οι γονείς. Ζητώ τη βοήθεια όλων σας”.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Γιαννιώτης, επικεφαλής της παράταξης “Νέο Κύμα”, έκανε λόγο ότι “θα είμαστε μαζί σε ότι θετικό γίνεται, για μια νέα εποχή που ανοίγεται για την ΚΟΕ και τα αθλήματα μας”.

Η Εκτελεστική Επιτροπή

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, μιλώντας για τις πρώτες δράσεις, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των συναντήσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής, την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, αυτό προβλέπει:

Τρίτη, 6/4

*08.00: Συνάντηση για τον προγραμματισμό της προετοιμασίας της Εθνικής μας Ομάδας Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, ενόψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με παρόντες τον Β’ Αντιπρόεδρο Γιώργο Αφρουδάκη και τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Θόδωρο Βλάχο

*09.30: Συνάντηση για την Προολυμπιακή προετοιμασία της Κολύμβησης, με παρόντες το Μέλος του Δ.Σ Νίκο Ξυλούρη και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Γέμελο

*11.00: Συνάντηση για την Προολυμπιακή προετοιμασία της Καλλιτεχνικής κολύμβησης, με παρόντες την Ειδική Γραμματέα του Δ.Σ Δέσποινα Καράμπελα και την τεχνική διευθύντρια Μαρία Θηβαίου

*12.30: Συνάντηση για την Προολυμπιακή προετοιμασία των Καταδύσεων, με παρόντες την Πέπη Χαραλάμπους και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πέτρο Φυρίγο

Τετάρτη, 7/4

*09.00: Συνάντηση για τις Εθνικές και Διεθνείς διοργανώσεις Κολύμβησης, με παρόντες το Μέλος του Δ.Σ Γιάννη Νάτσιο και τους τεχνικούς συμβούλους Χρήστο Χούμα και Νίκο Κραουνάκη

*10.30: Συνάντηση για τις Εθνικές και Διεθνείς διοργανώσεις Τεχνικής κολύμβησης, με παρόντες τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Αλέξανδρο Ξιάρχο και Γιάννη Καλαϊτζογλίδη, ενώ κλήθηκε και το Μέλος του Δ.Σ Ηλίας Ξιάρχος

*12.00: Συνάντηση για τις Εθνικές και Διεθνείς διοργανώσεις Υδατοσφαίρισης Ανδρών, με παρόντες τον Β’ Αντιπρόεδρο Γιώργο Αφρουδάκη και τον ειδικό συνεργάτη Νίκο Σπηλιωτόπουλο

*13.30: Συνάντηση για τις Εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις Υδατοσφαίρισης Γυναικών, με παρόντες τον Β’ Αντιπρόεδρο Γιώργο Αφρουδάκη και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γυναικών Τεό Λοράντο

Πέμπτη, 8/4

*09.00: Συνάντηση για τις Εθνικές και Διεθνείς διοργανώσεις των Καταδύσεων

*10.30: Συνάντηση για τις Εθνικές και Διεθνείς διοργανώσεις του Open Water

*12.00: Συνάντηση για τις Εθνικές και Διεθνείς διοργανώσεις της Καλλιτεχνικής κολύμβησης

Στο Κατάρ για τη Fina

Την ΚΟΕ, στη Γενική Συνέλευση της Fina, 5 Ιουνίου στο Κατάρ, θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος της Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Στέφανος Αυγουλέας.

Γενική Συνέλευση και περιοδεία Προέδρου

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι έως τις 30 Ιουνίου, όπως ορίζει ο νόμος, η ΚΟΕ θα πρέπει να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση για τροποποίηση και προσαρμογή του Καταστατικού της, με την πρόθεση του αυτό να γίνει σε πόλη της Περιφέρειας.

Ανέφερε τέλος ότι θα αρχίσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για να επισκεφτεί τα σωματεία της ΚΟΕ, αρχής γενομένης από τη Ρόδο και ακολούθως την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Παρόντες οι Επίτιμοι

Στην αρχή της συνεδρίασης του νέου Δ.Σ, παρόντες ήταν και οι Επί Τιμή, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Γιώργος Κατσαρός και Δημήτρης Σαρακατσάνης αντίστοιχα.

Ο πρώτος, είπε μεταξύ των άλλων: “Δράττομαι της ευκαιρίας να σας συγχαρώ και πάλι από κοντά και να σας καλωσορίσω στην ΚΟΕ, με μια παραίνεση και όχι συμβουλή: Βρισκόσαστε σε μια μεγάλη και σπουδαία Ομοσπονδία, την πρώτη του Ελληνικού Αθλητισμού, όπως αδιάσειστα στοιχεία και η ίδια η Πολιτεία, το λένε. Είναι μια βαριά παρακαταθήκη και εντολή ταυτόχρονα να παραμείνει η Ομοσπονδία μας πρώτη. Ο δικός μου ρόλος θα είναι ουσιαστικός, όχι επειδή το αναφέρει το Καταστατικό μας, απλά. Θα είμαι ανοιχτός σε όλους σας και για όλα. Εύχομαι επιτυχίες, αυταπάρνηση, αγάπη, αφοσίωση σ’ αυτό που θα κάνετε. Εδώ θα είμαστε, να βοηθήσουμε”.

Οι Γιώργος Κατσαρός και Δημήτρης Σαρακατσάνης, τόνισαν στο ίδιο μήκος κύματος, ότι κάπου εδώ ολοκληρώνεται η μακρά πορεία και διαδρομή τους στην Ομοσπονδία και τα αθλήματα της, ευχόμενοι κάθε επιτυχία στο έργο της νέας Διοίκησης.

Ο νέος Πρόεδρος της ΚΟΕ, με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε τόσο τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο – με τον οποίο νωρίτερα είχε και κατ’ ιδίαν σύντομη συνάντηση – όσο και τους άλλους δύο Επί Τιμή, υπογράμμισε: “Τα θερμά σας λόγια αποτελούν παρακαταθήκη για εμάς. Κρατώ αυτό που είπατε ότι θα είστε δίπλα μας. Η πείρα σας και εμπειρία σας είναι ανεκτίμητα στοιχεία για εμάς”.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA