Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, με όλες τις προτάσεις του Κυριάκου Γιαννόπουλου να ψηφίζονται ομόφωνα. 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε, ύστερα από τον χαιρετισμό του Κυριάκου Γιαννόπουλου, με λόγο του Δημήτρη Διαθεσόπουλου, ο οποίος συνεχάρη τη νέα διοίκηση και καλωσόρισε τα μέλη του νέου ΔΣ. Εν συνεχεία, ο επίτιμος πρόεδρος προέβη σε μια παραίνεση, τονίζοντας ότι άπαντες ήρθαν σε μια μεγάλη ομοσπονδία, την πρώτη βάσει στοιχείων του κράτους. Ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΕ υπογράμμισε ότι χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να συνεχίσει η Ομοσπονδία να παραμείνει ψηλά και ότι χρειάζεται διάθεση και αντοχή από όλους, καθώς η θέση μέλους στο ΔΣ είναι ουσιαστική και απαιτεί κόπο.

Ο κ. Διαθεσόπουλος δήλωσε ότι είναι εγωιστής ως άνθρωπος, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ έτσι όταν περνούσε τα γραφεία της Ομοσπονδίας, ενώ δεν κουβαλά ούτε μίση, ούτε πάθη, με στόχο να συνεχίσει η ΚΟΕ στα επόμενα χρόνια στον δρόμο που έχει χαράξει. Επιπλέον, τόνισε ότι η ΚΟΕ έχει «καθαρά χέρια», χωρίς να χρωστάει σε κανέναν και ότι έχει καταβληθεί η προκαταβολή για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο τέλος, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, είπε ότι η ΚΟΕ έφτασε ψηλά γιατί δεν είχε συγκρούσεις διοικητικά και είχε συναινετικό κλίμα.


Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος είπε ότι η εμπειρία των πρώην παραγόντων είναι πολύτιμη και θα εκμεταλλευτούν όλη την ιστορία που έχουν χτίσει στην ΚΟΕ, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Κατσαρός και ο Δημήτρης Σαρακατσάνης.

Τον λόγο, έπειτα, πήρε ο νέος πρόεδρος, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο οποίος συνεχάρη όλα τα μέλη του ΔΣ. Στη συνέχεια, τόνισε ότι η οικογένεια του Υγρού Στίβου περιμένει πολλά από τη διοίκηση του, ενώ υπογράμμισε ότι επιθυμεί την ενότητα του χώρου και ότι η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή για οποιαδήποτε διαφορετική άποψη. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι είναι διαφορετική η διαφωνία με επιχειρήματα και άλλο η ανούσια αντιπαράθεση.

Ο τομέας της τεχνολογίας θα εισέλθει περισσότερο στην ΚΟΕ, για να κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη, ενώ έπειτα πέρασαν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με τους πρώην παράγοντες να αποχωρούν από τη συνεδρίαση.


Πρώτο θέμα φυσικά η συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Αρχικά,  ο Κυριάκος Γιαννόπουλος πρότεινε για Α’ αντιπρόεδρο τον Λεωνίδα Αθανασιάδη, ο οποίος και ψηφίστηκε.

Β’ αντιπρόεδρος θα είναι ο Γιώργος Αφρουδάκης, επίσης ομόφωνα.

Γ’ Αντιπρόεδρος θα είναι η Αλεξάνδρα Μαρίνη. 

Γενικός Γραμματέας θα είναι ο Στέφανος Αυγουλέας. 

Ειδική Γραμματέας θα είναι η Δέσποινα Καράμπελα. 

Νέος ταμίας θα είναι η Ελευθερία Σαραντίδου.

Αναπληρωτής ταμίας ο Νικόλας Φιλόπουλος.

Όλοι ψηφίστηκαν ομόφωνα.


Ακολούθησε η ψηφοφορία του νέου αθλητή/τριας, ο οποίος θα έχει δικαίωμα ψήφου στο νέο Δ.Σ και ορίζεται από το Δ.Σ βάσει νομοθεσίας και η οποία κράτησε αρκετή ώρα και έφθασαν οι πρώτες ευγενικές αντιπαραθέσεις.

Εκεί, ο Σπύρος Γιαννιώτης έκανε παρέμβαση ρωτώντας εάν θα περιμένουν να βγει η διευκρινιστική υπουργική απόφαση (θα δείτε το βίντεο αργότερα) ή εάν θα ψηφίσουν εκείνη τη στιγμή.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος πρότεινε τη σπουδαία Κέλλυ Αραούζου της μαραθώνιας κολύμβησης για τη θέση της αθλήτριας στο νέο Δ.Σ, την ώρα που ο Ηλίας Μάλαμας ζήτησε επίσης διευκρινήσεις, με τον Σπύρο Κλαδά, νομικό, να προχωρά σε διευκρινήσεις βάσει νόμου.

Η Κέλλυ Αραούζου βρέθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ και πήρε τον λόγο από τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, ο οποίος της έπλεξε το εγκώμιο για όλα όσα έχει προσφέρει στον ελληνικό υγρό στίβο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπογράμμισε ότι θέλει να πράξει πολλά, για ένα καλύτερο αύριο στα αθλήματα της ΚΟΕ.


Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο οι αποφάσεις του ΔΣ θα ανεβαίνουν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» εντός 15 ημερών.

Έπειτα, ο Γιάννης Μοντεσάτος πηρε τον λόγο και παρουσίασε ένα Power Point για την τεχνολογική κατάσταση της ΚΟΕ.

Επανερχόμενος στις εισηγήσεις του, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, πρότεινε τα γραφεία να λειτουργούν από τις 08:00 έως τις 20:00 καθημερινά.

Στη συνέχεια, ορίστηκε νέο dress code, με τους υπαλλήλους να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι, ενώ θα υπάρχουν ραντεβού για να εισέλθει κάποιος στα γραφεία.

Αλλαγή γραφείων: Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος τόνισε ότι τα τωρινά γραφεία δεν αντιπροσωπεύουν το μέγεθος της ΚΟΕ και θα γίνει προσπάθεια για νέα μεγαλύτερα γραφεία μέχρι τις 30 Απριλίου.

Marketing: Επιτροπή με τους Καλημέρη, Χήτα, Μοντεσάτο για να δημιουργηθεί φάκελος για εύρεση χορηγών.

Ιστοσελίδα: Αναβάθμιση koe.org.gr

Παραίτηση Αρώνη-Νανούση: Δεν γνώριζε ο νέος πρόεδρος ότι ο κ. Νανούσης πληρώνεται, ενώ ενημέρωσε για υπάλληλο της ΚΟΕ που ζει στην Αμερική και εάν λείπει χωρίς άδεια θα επιστρέψει τα χρήματα που έχει λάβει!

Προσλήψεις: Γενικός διευθυντής ο Γιάννης Γιαννουρής.

Ακολούθησε παράπονο του Κυριάκου Γιαννόπουλου για διαρροή πληροφοριών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ τόνισε ότι τις προσωπικές του σκέψεις δεν τις δημοσιοποιεί κανένας πέραν του ιδίου.

Συναντήσεις εκτελεστικής επιτροπής (Ολυμπιακές-Προολυμπιακές ομάδας): 

Προγραμματισμός Εθνικής ανδρών υπεύθυνοι, Θοδωρής Βλάχος-Γιώργος Αφρυδάκης

Προγραμματισμός Εθνικής κολύμβησης: Γέμελος-Ξυλούρης

Προγραμματισμός Εθνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης: Θηβαίου – Καράμπελα

Προγραμματισμός Εθνικής Καταδύσεων: Φυρίγος – Χαραλάμπους


  • Στις 5 Ιουνίου στη Ντόχα, θα γίνει η γενική συνέλευση της FINA, όπου θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Την ΚΟΕ θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας.

Στο τέλος, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος τόνισε ότι θα προχωρήσει ενωτικά για το καλό του Υγρού Στίβου.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε τον λόγο και συνεχάρη το νέο Δ.Σ, τονίζοντας ότι το «Νέο Κύμα» θα συμφωνεί για το καλό του Υγρού Στίβου, ενώ χαιρέτισε την εκλογή της Κέλλυς Αραούζου στο Δ.Σ.

Facebook Comments