Κλείνει νωρίτερα το Ιωνικό κολυμβητήριο – Στον «αέρα» εκατοντάδες αθλητές

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

   Το ζήτημα της αναβάθμισης των κολυμβητηρίων σε πολλές περιοχές της χώρας  είναι κάτι το οποίο απασχολεί τα σωματεία και τους αθλητές. Η κατάσταση έχει φτάσει δεδομένα πλέον σε οριακό σημείο και πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις.

Ουσιαστικά αυτό για το οποίο ανησυχούν τα θύματα αυτής της κατάστασης και αυτών των αποφάσεων, είναι πως θα χάσουν ουσιαστικά την εργασιακή τους και αθλητική τους στέγη. Κανείς δε λέει πως οι δήμοι κακώς πράττουν προσπαθώντας να επωφεληθούν απ’ την επιχορήγηση και να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια ευεργετικά ώστε να αναβαθμίσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να παρέχουν καλύτερες συνθήκες στους αθλητές στο μέλλον. Το πρόβλημα προκύπτει όχι από την πράξη της αναβάθμισης αυτουσίως. Το “ξεσπίτωμα” των αθλητών όμως είναι κάτι το πραγματικά τραγικό, αφού οι ίδιοι μπροστά σε αποφάσεις οι οποίες δείχνουν να μην τους υπολογίζουν και να είναι πλέον ειλημμένες, θα αναγκαστούν να ζουν με την αβεβαιότητα. Το μέγεθος του αριθμού των αθλητών που υπολογίζεται ότι παρασυρθούν από τη δύνη των εξελίξεων; Πολλοί παραπάνω παραπάνω από 500.

Και για να το πάμε πιο συγκεκριμένα και να καταλάβει ο κόσμος τι ακριβώς σημαίνουν τα προγραφόμενα. Έχει παρθεί απόφαση πως στις 03/04 η πισίνα του Ιωνικού κολυμβητηρίου θα κλείσει οριστικά. Τουτέστιν ο ΝΟ Χίου και η ΠΕΚΕΒ δε θα μπορούν όχι απλά να μην αγωνιστούν αλλά ούτε να κάνουν καθόλου προπόνηση. Αδιανόητο και όμως ελληνικό.

Ο αντίλογος λέει πως τα σωματεία έχουν ενημερωθεί από καιρό για τα έργα που θα ακολουθήσουν. Και τι πάει να πει έχουν ενημερωθεί ακριβώς; Τι να την κάνουν αυτή την πληροφορία οι σύλλογοι εφόσον αυτοί που τους πετάνε έξω από το χώρο που εργάζονται δεν έχουν προβλέψει για μία ομαλή μετάβαση κατά την περίοδο διεξαγωγής των έργων; Η όλη συμπεριφορά αυτή καταδεικνύει πως οι αρμόδιες αρχές, μόνο αρμόδιες δεν είναι. Είναι επιεικώς απαράδεκτες και άσχετες και με το πως λειτουργούν οι ομάδες και το τι κόπο καταβάλουν καθημερινά οι αθλητές και οι σύλλογοι συνολικά. Ασέβεια προς κόπο τους, και αγνωμοσύνη για τα όσα προσφέρει ο αθλητισμός.

Ένα έργο το οποίο γίνεται με την αρωγή του δημοσίου και συγκεκριμένα του υπουργείου εσωτερικών αλλά και του υφυπουργού αθλητισμού, θα πρέπει να έχει ολοκληρωμένο πλάνο, οφείλει! να έχει ολοκληρωμένο σχέδιο. Δεν γίνεται επειδή ένα φορέας προσφέρει τα χρήματα για να μία αναβάθμιση να τα αρπάζει κάποιος και να τρέχει για να τη υλοποιήσει ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί καμένη γη. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν ήταν μόνο το Ιωνικό κολυμβητήριο αλλά και το κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης όπου και εκεί στο όνομα των εκσυγχρονιστικών εργασιών εκδιώχθηκαν κακήν κακώς οι αθλητές.

Όλοι οι οι Δήμοι που προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες για να εισπράξουν το κρατικό κονδύλι πρέπει επειγόντως να σταθμίσουν πολύ καλύτερα την κατάσταση, να δείξουν τον δέοντα σεβασμό και να βρουν λύσει για κάθε σύλλογο και αθλητή που θα πληγεί από από την αναβάθμιση. Κανείς δεν λέει όχι στη βελτίωση των κολυμβητηρίων, αλλά όχι με ανοργανωσιά και αδιαφορία για αυτούς που υποτίθεται που αφορά η αναβάθμιση.

Ευχή όλων να βρεθεί άμεσα λύση από αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς ώστε να μην φτάσουν οι ομάδες στο γκρεμό μαζί με τις ίδιες τους τις προσπάθειες.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA