Με την επικράτησή της επί της Κίνας με σκορ 14-12 η Αυστραλία κέρδισε τη 2η θέση του Δ’ Ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και στέλνει τις Κινέζες στην αγκαλιά της Εθνικής ομάδας γυναικών.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση για να περάσει στις «8» της Γκουανγκζού πρέπει να κάμψει την αντίσταση της Κίνας και σαφώς έχει τη δυναμική να το κάνει, με δεδομένο φυσικά ότι την 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων η Ελλάδα θα επικρατήσει του Καζακστάν, κάτι το οποίο μοιάζει ως το πιθανότερο.

Σε περίπτωση που η Εθνική πιάσει καλή απόδοση και περάσει την Κίνα, τότε θα αναμετρηθεί με τον πρώτο του Α’ Ομίλου, ο οποίος αναδείχθηκε την Τρίτη και δεν είναι άλλος από τις ΗΠΑ, οι οποίες επικράτησαν 12-9 της Ολλανδίας του Ευάγγελου Δουδέση σε ένα must see παιχνίδι για όλους όσοι θέλουν να αντιληφθούν πώς παίζεται το πόλο με τους νέους κανονισμούς. Διαρκής κίνηση, νέες τακτικές, μικρές αλλαγές στα μαρκαρίσματα όπως τα γνωρίζουμε και γενικότερα ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης σε άμυνα και επίθεση.

Φυσικά, οι ΗΠΑ των Τζόνσον και Χαραλαμπίδη είναι παντοδύναμες και η Εθνική, εάν φθάσει έως εκεί θα είναι το απόλυτο αουτσάϊντερ.

Τέλος, η ήττα της Εθνικής από την Ισπανία στην πρεμιέρα αποδείχθηκε άμεσα κομβική για την εξέλιξη της διοργάνωσης για την «επίσημη αγαπημένη».

Facebook Comments