Αποστολή ΠΣΑΤ, Νίκος Γκομώλης

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ισπανία, πέτυχε την Τρίτη (16/7) κόντρα στην Κούβα, στον δεύτερο αγώνα της στον Όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, την πρώτη της νίκη. Αναμένεται να κάνει η δεύτερη την Πέμπτη κόντρα στο Καζακστάν και, όπως δήλωσαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης και η Άλκηστις Αβραμίδου, περιμένει την αντίπαλο στα χιαστί για την πρόκριση, που πιθανότατα θα είναι η Κίνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΡΦΕΣΗΣ (ομοσπονδιακός προπονητής):

“Φυσικά, τα παιχνίδια με την Κούβα και το Καζακστάν είναι παιχνίδια που δεν μπορείς να δείς κάτι, όμως ο προπονητής πάντα μπορεί να δεί κάτι. Είδαμε το βίντεο του αγώνα με την Ισπανία χθες, συζητήσαμε κάποια πράγματα. Έχουμε καταλάβει όλοι ποια ήταν η απόδοσή μας σ’ εκείνο το παιχνίδι, ποια ήταν τα λάθη μας, τα είδαμε και είπαμε ότι πρέπει να δείξουμε αντίδραση.

Πλέον, έχουμε καλύτερη άποψη για το τι έφταιξε και ήρθε αυτή η βαριά ήττα. Έχουμε επίγνωση των πραγμάτων, ξέρουμε που βρισκόμαστε. Είμαστε όμως και μια ομάδα που έχει εμπειρία σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας για όλους. Και το έχω πει από την αρχή ότι αυτή είναι μια χρονιά κομβική. Όποιος δεν το έχει καταλάβει έχει κάνει λάθος. Περιμένουμε, πλέον, να δούμε τον αντίπάλο  για το παιχνίδι της οκτάδας (που μάλλον θα είναι η Κίνα) εφόσον διαλέξαμε αυτόν τον δρόμο είμαστε επικεντρωμένοι και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται”.

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ (παίκτρια Εθνικής):

“Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι για τον αγώνα με τη Κούβα. Σίγουρα κάτι μάθαμε. Στον αγώνα με την Ισπανία θα γυρίσω για να πω ότι δεν ήταν καθόλου αντιπροσωπευτικό αυτό το 4-14. Καλως ή κακώς ξεκινήσαμε με ένα ντέρμπι, ίσως αν είχαμε ξεκινήσει με ένα πιο εύκολο παιχνίδι να είχαμε πάρει λίγο τα πάνω μας, να είχαμε μπει λίγο πιο ομαλά στο Παγκόσμιο, δυστυχώς όμως αυτό δεν συνέβη.

Προσωπικά ήμουν σοκαρισμένη από αυτή την ήττα. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να σηκωθούμε. Σίγουρα αυτή η ήττα θα μας κάνει καλό, είδαμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ότι θέλει πολλή δουλειά, ότι πρέπει σε κάθε παιχνίδι να δίνεις το 100%, ότι πρέπει σε κάθε παιχνίδι να μπαίνεις με πάθος, με θέληση και να τα δίνεις όλα, κι αν χάσεις δεκτό, Και μας ταρακούνησε πάρα πολύ.

Τα δύο παιχνίδια, το σημερινό και το μεθαυριανό με το Καζακστάν, θα είναι μια καλή προετοιμασία για τη συνέχει, θα μας βοηθήσουν να ανέβουμε ψυχολογικά γιατί μετά από αυτή την ήττα -που επαναλαμβάνω δεν είναι αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων των δυο ομάδων- χρειαζόμαστε μια ψυχολογική τόνωση. Αν ανέβει η ψυχολογία μας η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά στο παγκόσμιο και να φτάσει ψηλά. Μπροστά μας έχουμε έναν αγωνα νοκ άουτ για την οκτάδα (χιαστί) με πιθανή αντίπαλο την Κίνα. Δε θα τον χαρακτήριζα εύκολο, θα μπορούσε να ήταν και πιο εύκολο , θα τον χαρακτήριζα βατό. Είναι ένα παιχνίδι που αν δείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα η ομάδα μας δεν χάνει ποτέ. Αν δεν μπεις με τη θέληση και το πάθος για νίκη θα έχεις πρόβλημα

Facebook Comments