Σκληρή ανακοίνωση κατά της διαιτησίας της αναμέτρησης Απόλλων Σμύρνης-Χίος, εξέδωσε η νησιωτική ομάδα χαρακτηρίζοντας ως ανεπιθύμητους τους διαιτητές του σαββατιάτικου αγώνα.

Η ανακοίνωση του ΝΟ Χίου Astra Airlines: 

«O Ναυτικός Όμιλος Χίου ένα από τα λίγα επαρχιακά σωματεία που αντέχουν και κρατούν ψηλά την σημαία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, με την μακρόχρονη συνεχή παρουσία του στο πρωτάθλημα της Α1, απαιτεί σεβασμό στην ιστορία του. Tο Σάββατο το απόγευμα όσοι βρέθηκαν στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης και παρακολούθησαν τον αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ –ΝΟ ΧΙΟΥ ASTRA AIRLINES έγιναν μάρτυρες μιας κατάφορης αδικίας κατά της ομάδας μας.

Σε ένα παιχνίδι όπου θα έπρεπε να το σχολιάζει όλος ο φίλαθλος κόσμος της υδατοσφαίρισης λόγω του θεάματος, οι διαιτητές κατάφεραν να γίνουν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές καθορίζοντας το τελικό αποτέλεσμα. Με μεγάλη ευκολία οι κκ  Σπανούδης και Χατζηαναστασίου μετέτρεπαν τα επιθετικά φάουλ σε αποβολές καταλογίζοντας σχεδόν τις διπλάσιες εναντίον της ομάδας μας (22 κατά 12 υπέρ). Συγχρόνως δεν άφηναν τους παίκτες μας να εκδηλώσουν  επίθεση σφυρίζοντας συνεχώς επιθετικά φάουλ.

Οι αποφάσεις τους ήταν η αιτία για τον εκνευρισμό των παικτών μας που οδήγησε στην αποβολή χωρίς αντικατάσταση του αθλητή μας Στέλιου Μιμίδη αφήνοντας την ομάδα μας να παίξει τα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα με παίκτη λιγότερο. Επιπλέον οι συγκεκριμένοι διαιτητές  που δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρισκόντουσαν, απέβαλαν αδικαιολόγητα τον προπονητή μας κ.Λαζαρίδη.

Διαιτησίες όπως αυτή πάνε το άθλημα πολλά χρόνια πίσω και απομακρύνουν ανθρώπους που βρίσκονται στο χώρο της υδατοσφαίρισης.

ΥΓ: Οι κκ Σπανούδης και Χατζηαναστασίου είναι ανεπιθύμητοι να διαιτητεύσουν  ξανά αγώνα της ομάδας μας».