Καλλιμάρμαρο: Η Εθνική ομάδα πόλο στην τελετή παράδοσης της φλόγας, Φουντούλης ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο «Παρίσι 2024» και ο υγρός στίβος καμάρωσε τα παιδιά του.

by Μάνος Φυρογένης

Είναι κάποιες λέξεις, κάποιες εικόνες με έντονη συμβολική σημασία. Θέλετε γιατί έτσι μας έμαθαν, γιατί ξέρουμε τι έχουν περάσει; Όπως θέλετε πείτε το. Παρόλα αυτά το απόγευμα της Παρασκευής (26/4) στο Καλλιμάρμαρο και κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, μία ανατριχίλα υπήρξε.

Ρίγη συγκίνησης για αυτά τα παιδιά, αυτούς τους σπουδαίους αθλητές που παρέλασαν μπροστά στα μάτια κόσμου και κοσμάκη. Που έχουν τιμήσει τη γαλανόλευκη σημαία με αυταπάρνηση και έχουν γιγαντώσει την ελληνική υδατοσφαίριση (ως προς τα αποτελέσματα και τις διακρίσεις γιατί στην ουσία και το παρασκήνιο, εξηγήσαμε χθες τι γίνεται).

Μετά από περιήγηση 12 ημερών σε κάθε (σχεδόν) άκρο της Ελλάδας, η Ολυμπιακή φλόγα, το υπέρτατο αυτό σύμβολο του Oλυμπισμού, πήρε το δρόμο της για τη γαλλική πρωτεύουσα. Και ο αποχαιρετισμός έγινε μέσω μιας λαμπρής τελετής στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή είχε και η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Τόκιο. Ντυμένοι στα γαλανόλευκα της αθλητικής περιβολής που θα φέρουν μαζί τους οι Ολυμπιονίκες μας στο Παρίσι, έκαναν την εμφάνισή τους και καταχειροκροτήθηκαν.

Μάνος Ζερδεβάς, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Γαλανδίης, Ντίνος Γενηδουνιάς, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Κώστας Μουρίκης,  Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης και φυσικά ο Γιάννης Φουντούλης. Ο αρχηγός της «Επίσημης Πετυχημένης» ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των υπολοίπων στο εξωτερικό δεν τους επέτρεψε να δώσουν το παρών. Παρόλα αυτά ήταν νοερά παρόντες. Μαζί σαν μια γροθιά.

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών αποτελεί μία μόνιμη παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες (17η παρουσία η επερχόμενη) και κάπως έτσι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλησε να τους τιμήσει.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA