Η Κάλυμνος στο πρόγραμμα διδασκαλίας κολύμβησης σε παιδιά δημοτικού

by Aquafeed 24

Μετά την πρόσφατη απόκτηση άδειας λειτουργίας του κολυμβητηρίου της Καλύμνου και τις προβλεπόμενες διαδικασίες τις οποίες ακολούθησε η δημοτική αρχή και ενώ έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση και αποκατάσταση των κερκίδων, η προμήθεια  και τοποθέτηση εξοπλισμού ( νέες διαδρομές,  βατήρες,  αθλητικό υλικό κλπ) φαίνεται ότι δρομολογείται η συστηματική  αξιοποίηση του  κολυμβητηρίου, προς όφελος της νεολαίας αλλά και των πολιτών του νησιού οι οποίοι θα ήθελαν να το επιλέξουν για την άθληση τους.

Στην κατεύθυνση αυτή ως πρώτη είδηση έρχεται η συμμετοχή της Καλύμνου, για πρώτη φορά φέτος, στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας το οποίο ξεκίνησε πέρσι σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στην Γ τάξη και όπου είναι δυνατόν και στην Δ ́ τάξη των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα φαίνεται ότι είχε τεράστια απήχηση σε όλη την Ελλάδα καθώς υλοποιήθηκε σε σαράντα τρεις (43) Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή σαράντα χιλιάδων (40.000) μαθητών/τριων από δύο χιλιάδες διακόσια δέκα (2.210) τμήματα. Για το λόγο αυτό  το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τη συνέχιση του και για το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018.  

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας  ο αριθμός των μαθημάτων θα είναι οκτώ (8) έως δώδεκα (12) εντός του διδακτικού έτους. Τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο εκτός και αν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις π.χ. λόγω καιρικών συνθηκών κ.α., όπου και θα δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσής τους σε περισσότερα από ένα τρίμηνα. Το μάθημα θα υλοποιείται εντός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου.

Την εποπτεία και την ευθύνη της επιλογής πτυχιούχων φυσικής αγωγής με ειδικότητα Κολύμβησης, Υγρού στίβου πισίνας, έχει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.  Οι διδάσκοντες  θα πρέπει να διαθέτουν συγκεκριμένες  πιστοποιήσεις   για να κριθούν επαρκείς στο να διδάξουν το αντικείμενο της κολύμβησης στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.

Στην πρόσφατη προκήρυξη της Κ.Ο.Ε. η οποία ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τα κολυμβητήρια της Σύρου και της Καλύμνου, για τα οποία υπήρξε πρόβλεψη να στελεχωθούν από δύο καθηγητές  φυσικής αγωγής  στο καθένα.

Ο τελικός πίνακας επιτυχόντων για το κολυμβητήριο της Καλύμνου περιλαμβάνει τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Μιχάλη Γλυνάτση,  γνωστό κυρίως από τις επιδόσεις των αθλητών του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα  συλλόγων ανοικτής θάλασσας στο Καρπενήσι κατά το διάστημα της συνεργασίας του με τον Ναυτικό Ομιλο Καλύμνου, αλλά και από τα μαθήματα κολύμβησης των νηπίων ηλικίας από 3,5 ετών και πάνω  στο κολυμβητήριο της Καλύμνου πέρσι το καλοκαίρι.

Η Δημοτική Αρχή έχει δεσμευθεί στην Κ.Ο.Ε ότι το κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο για λειτουργία μέσα στον Μάιο οπότε θα μπορούν να ξεκινήσουν και τα μαθήματα κολύμβησης.

Πηγή: kalymnos-news.gr

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA