Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και το πράττει σταθερά τα τελευταία χρόνια, με το χάλκινο μετάλλιο στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να κλείνει ιδανικά και έπειτα από ηρωϊκή εμφάνιση την αυλαία για τη χώρα μας στη Βουδαπέστη.

Ωστόσο, ακόμη μια διάκριση ήρθε για την ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς ο Κώστας Κάκαρης ψηφίστηκε στην κορυφαία 7άδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ξεπερνώντας μεγάλα ονόματα που αγωνίζονται στα 2μ., ενώ οι υπόλοιποι εκλεκτοί των Media ήταν ο Ουνάι Αγκίρε, ο Ντι Φούλβιο, ο Μπόουεν, ο Γκρανάδος, ο Κάρκοφ και ο Ράσοβιτς.

Τα… παπούτσια που κλήθηκαν να φορέσουν οι δύο νεαροί Έλληνες φουνταριστοί, Κώστας Κάκαρης και Δημήτρης Νικολαΐδης, ήταν μεγάλα σε αξία, καθώς αποτελούν μαζί με τον Μανώλη Σολανάκη τη νέα γενιά φουνταριστών της Εθνικής ανδρών μετά τους σπουδαίους, Κώστα Μουρίκη και Χριστόδουλο Κολόμβο.

Η παράδοση της Ελλάδας στη θέση συνεχίζεται. Στο πρώτο χάλκινο παγκόσμιο στο Μόντρεαλ ήταν ο Γιώργος Αφρουδάκης (Κάθε μετάλλιο θέλει τον Αφρουδάκη του φαίνεται…), ο Αντώνης Βλοντάκης και ο Μάνθος Βουλγαράκης, στο 2ο ήταν οι Κολόμβος-Μουρίκης και τώρα οι Κάκαρης-Νικολαΐδης!

Ίσως, πρέπει να μας ζητήσουν την πατέντα στο εξωτερικό, καθώς πέρα από τα προαναφερθέντα ονόματα, η Ελλάδα έχει βγάλει τεράστιους φουνταριστούς ανά τα χρόνια και σίγουρα σε αυτό το κείμενο δεν έχουμε αναφέρει ούτε τους μισούς…

Facebook Comments