Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟΣ, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΌΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΉΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΈΝΑΛΤΙ ΜΕ 15-14!

Ένας τελικός όνειρο για κάθε φίλο του αθλήματος. Ένας παιχνίδι που εναλλαγές συναισθημάτων ήταν ανεπανάληπτες όμως αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι Φούριας Ρόχας οι οποίοι 21 χρόνια βρέθηκαν ξανά στην κορυφή του πλανήτη. Η Ισπανία μπήκε στο παιχνίδι καλύτερα πήρε διαφορά η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ασφαλείας υπό άλλες συνθήκες αφού το σκορ στα μέσα της τρίτη περίοδο ήταν 8-4. Οι Ιταλοί είχαν διαφορετική άποψη και έφτασαν κοντά σε μια ανατροπή που θα άφηνε εποχή. Το παιχνίδι έφτασε όμως στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι και εκεί ήταν όλα δύσκολα για όλους. Το πρώτο χαμένο πέναλτι ήρθε για την Ιταλία με τον Κανέλα όμως στη συνέχεια ο Μουνιαρίθ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Νικόζια ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Ντε Λουνγκο και αποτέλεσε από τους βασικούς λόγους που η Σεττεμπέλο επέστρεψε στο ματς τόσο δυναμικά. Στη συνέχεια οι δύο προπονητές άλλαξαν αμφότεροι τερματοφύλακα με τους Ντε Λουνγκο και Λόρι να μπαίνουν για να αλλάξουν την πορεία της διαδικασίας. Και ο Νταβίντ Μαρτίν δικαιώθηκε αφού ο Λόρκα στο πρώτο πέναλτι που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, έστειλε την Ισπανία στον έβδομο ουρανό αποκρούοντας το πέναλτι του Κανέλα και κλείνοντας το μέρος των πέναλτι με 6-5 υπέρ της ομάδας του.

Το παιχνίδι…

Το «Άλφρεντ Χάγιος» γέμισε για τον Μεγάλο Τελικό και οι δύο αντίπαλοι παρατάχθηκαν για να διεκδικήσουν το Χρυσό! Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με πολύ σκληρές μάχες σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Οι Ισπανοί ξεκίνησαν θέτοντας το τέμπο του αγώνα στην επίθεση όμως η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια βρήκε απάντηση και με δύο σουτ του Ντι Σόμα και του Μπρούνι το 3-1 έγινε σε 1μιση λεπτό 3-3. Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική καθώς ο Αλβάρο Γρανάδος έκανε ιδαίτερα αισθητή την παρουσία του με πολύ καλές επιλογές από την περιφέρεια αλλά και στον παίκτη παραπάνω, οδηγώντας την Ισπανία στο ημίχρονο μπροστά με .

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον τρόπο που τελείωσε το πρώτο και τους Φούρκας Ρόχας να επεκτείνουν το προβάδισμα τους στα 4 γκολ με 8-4. Σε εκείνο το σημείο στο παιχνίδι πέρασε ο Νικόζια κάτω από τα δοκάρια της Σεττεμπέλο, ο οποίος μάλιστα αποδείχθηκε ως κινητήρια δύναμη της αντεπίθεσης των Ιταλών οι οποίοι «έκοψαν» τη διαφορά στα μισά κάνοντας το 8-6. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Φραντσέσκο Ντι Φουλβιο εκτέλεσε άριστα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του κάνοντας το σκορ 9-7. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι τερματοφύλακες έπαιξαν πολύ καθοριστικό ρόλο στη ροή του αγώνα, αφού πέραν του Νικόζια και ο Ουνάι Αγκίρρε πραγματοποίησε εκπληκτικές αποκρούσεις. Παρά το γεγονός ότι φαινόταν η Ισπανία να έχει ισχυρό πλεονέκτημα, στα 2:57 πριν το τέλος ο Βιτσέντζο Ντόλτσε έβαλε ένα τεράστιο γκολ. Και μάλιστα υπήρχε και συνέχεια… Καθώς ο Πρεσιούτι στη λήξη του χρόνου έφερε το ματς στα ίσα, 9-9. Στο 1:27 ο Ουνάι Αγκίρρε κράτησε την ισοπαλία αφού πετάχτηκε στο σουτ του Ντι Φουλβιο και αποσόβησε τον κίνδυνο. Η Ισπανία κέρδισε αποβολή στην τελευταία της επίθεση στο παιχνίδι στα 35′ πριν τη λήξη και ο Νταβίντ Μάρτιν κάλεσε τάιμ άουτ. Οι Ιταλοί έκλεψαν όμως την μπάλα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

ΠΕΡΟΝΕ 10-9

ΝΤΑΜΟΝΤΕ 10-10

ΓΡΑΝΑΔΟΣ 11-10

ΚΑΝΕΛΑ – ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΑΓΚΙΡΕ

ΜΟΥΝΙΑΡΙΘ – ΔΟΚΑΡΙ

ΕΤΣΕΝΙΚΕ  11-11

ΛΑΡΟΥΜΠΕ 12-11

ΝΤΙ ΦΟΥΛΒΙΟ 12-12

ΚΑΜΠΑΝΑΣ 13-12

ΠΡΕΣΟΥΤΙ 13-13

ΠΕΡΟΝΕ 14-13

ΝΤΑΜΟΝΤΕ 14-14

ΓΡΑΝΑΔΟΣ 15-14

ΚΑΝΕΛΑ – ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ  ΛΟΡΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments