Τι σημαίνουν τα αρχικά «I.B.W.P.A»; Έχουμε την απάντηση!

0
Τα μέλη του IBWPA

Το φετινό καλοκαίρι εκτόξευσε τη δημοφιλία του επίσημου Beach Water Polo Tour, το οποίο έκανε πέντε στάσεις σε Ελλάδα, Κροατία και Κύπρο, γνωρίζοντας τεράστια απήχηση και αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Δεν αποτελεί μυστικό, ότι όταν κάτι αγκαλιάζεται από μεγάλη μερίδα κόσμου, τότε θα υπάρξουν αρκετοί μιμητές, ωστόσο στην συνείδηση όλων το Official Beach Water Polo Tour είναι ένα, αδιαίρετο και διέπεται από τις ίδιες αρχές οκτώ χρόνια τώρα.

Τα αρχικά «I.B.W.P.A» τα συναντήσαμε πρώτη φορά δύο χρόνια πριν, όμως τώρα ανακαλύψαμε τι ακριβώς σημαίνουν. Το Aquafeed24.com συνομίλησε με τον Γιάννη Γαρύφαλλο, ο οποίος μας εξήγησε τι εστί IBWPA και τι στόχους έχει για το εγγύς μέλλον.

Γιάννης Γαρύφαλλος – Πρόεδρος I.B.W.P.A

«IBWPA είναι το International Beach Water Polo Association και αποτελεί την ένωση χωρών και ανθρώπων που αγαπούν το νέο άθλημα του Beach Water Polo. Τα μέλη της επιτροπής προέρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Αρχής γενομένης από την Ελλάδα, που είναι η χώρα έμπνευσης του αθλήματος, αλλά και από την Κύπρο, την Κροατία, την Ιταλία, την Αυστραλία, τη Σερβία, τη Γαλλία, τη Χιλή και τις ΗΠΑ. Στόχος είναι η διοργάνωση να μεγαλώνει κάθε χρόνο και να γίνονται διοργανώσεις σε ολοένα και περισσότερες χώρες».

Για το καλοκαίρι του 2017:

«Φέτος ήταν μια πλούσια χρονιά σε συμμετοχές που πραγματοποιήθηκε σε τρεις χώρες και συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Κροατία και την Κύπρο. Είχε περισσότερες από 1.000 συμμετοχές αθλητών, πολυάριθμους θεατές και μεγάλο ενδιαφέρον».

Για την επερχόμενη περίοδο και τις αλλαγές στο BWPT: 

«Τη νέα αγωνιστική περίοδο, δηλαδή το καλοκαίρι του 2018, οι αγώνες που θα διοργανωθούν στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα ενιαίο πρωτάθλημα με νικητές ανά γεωγραφική περιοχή και τελικό πρωταθλητή Ελλάδος. Για τους κανονισμούς ήδη έχουν γίνει κάποιες συσκέψεις και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τον Ιανουάριο».

Μπορείτε να ακολουθήσετε το Official Beach Water Polo Tour σε Facebook και Instagram:

https://www.instagram.com/beachpolistas/

https://www.facebook.com/bwaterpolo