Με επιστολή του προς τις ομοσπονδίες των ομαδικών και μαχητικών αθλημάτων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ζήτησε τις προτάσεις αυτών για την επόμενη φάση της επανεκκίνησης, καθώς απαιτούνται ειδικά πρωτόκολλα για την πραγματοποίηση των προπονήσεων (Δείτε ΕΔΩ).

Ανάμεσα στις Ομοσπονδίες και η Κολυμβητική, με το πόλο να χρειάζεται το δικό του πρωτόκολλο προπόνησης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του Aquafeed24 η ΚΟΕ θα αποστείλει άμεσα προς εξέταση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Έτσι κι αλλιώς, η προθεσμία είναι έως την Παρασκευή 26/5).

Μέσα στις προτάσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για τις προπονήσεις πόλο, προτείνεται η από Δευτέρα (1/6) χρήση της μπάλας για πάσες, οι συνασκήσεις μεταξύ των αθλητών, οι ασκήσεις τακτικής, ενώ σε αυτή τη φάση δεν θα γίνονται φιλικές αναμετρήσεις μεταξύ των ομάδων. Δεν έχει προσδιοριστεί, ωστόσο, το αν θα επιτραπεί και το διπλό στην προπόνηση κάθε ομάδας, αλλά το λογικό είναι να επιτραπεί.

Ενδέχεται στην επόμενη φάση της επανεκκίνησης, οι φιλικοί αγώνες να επαναρχίσουν σε δέκα με δεκαπέντε ημέρες, σύμφωνα με το πλάνο της ΚΟΕ για ολοκλήρωση της Α1 ανδρών, της Α’ γυναικών, της Α2 ανδρών, καθώς και των υπόλοιπων πρωταθλημάτων που προτίθεται να διεξάγει τον Ιούλιο έως και τα μέσα Αυγούστου.

 

Facebook Comments