Επιστολή προς την ΚΟΕ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έστειλε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιώς, με φόντο την ενδεχόμενη συνέχιση του πρωταθλήματος της Α’ γυναικών.

Ο «Αυτοκράτορας», μέσω του υπεύθυνου του τμήματος, Δημήτρη Κολοβού και του ethnikoswomenwaterpolo.gr, τοποθετείται επίσημα κατά της συνέχισης της διοργάνωσης τον Ιούλιο.

Η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος υπό συνθήκες, αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς ο Εθνικός Πειραιώς δεν θα έχει στη διάθεση του τις δύο ξένες αθλήτριες που ενίσχυσαν φέτος το ρόστερ, ενώ πολλά κορίτσια της ομάδας έχουν κανονίσει να δουλέψουν το καλοκαίρι, κάτι το οποίο παρατηρείται σε πολλούς συλλόγους και πρέπει να εκτιμηθεί σωστά, γιατί κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι οι αθλήτριες μπορούν να ζήσουν από το πόλο…

Παράλληλα, ο Εθνικός ζητά την κατοχύρωση της βαθμολογίας της Β’ φάσης και την έκδοση απόφασης για τον αγώνα ΑΝΟΓ – Εθνικός που διακόπηκε βίαια, η οποία έχει καθυστερήσει. Διαφορετικά, ο σύλλογος δεν προτίθεται να παίξει κανέναν αγώνα.

Επίσης, οι άνθρωποι των «κυανόλευκων» βάζουν στο τραπέζι μια εξαιρετική πρόταση για τη δημιουργία Summer League, με μεγάλη άνεση στις προϋποθέσεις, όπως θα δείτε παρακάτω αναλυτικά. Γνώμη μας είναι ότι η εν λόγω πρόταση έχει εξαιρετική προοπτική, εάν οργανωθεί σωστά και μπορεί να αποτελέσει νέο trend στο χώρο μας.

Τέλος, ο Εθνικός Πειραιώς δήλωσε προθυμία να συμμετάσχει στη Euroleague της επόμενης χρονιάς, εάν το δικαιούται βάσει βαθμολογίας.


Η επιστολή προς την ΚΟΕ:

Αξιότιμοι κ.κ. Πρόεδρε,  μέλη του ΔΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΕ.

Επειδή διαβάζουμε όλοι, από τις πληροφορίες που αντλούμε από τα ΜΜΕ, σχετικά με τις προθέσεις της Ομοσπονδίας μας για την συνέχιση ή μη των Εθνικών Πρωταθλημάτων της Α1, επιθυμούμε να σάς ενημερώσουμε κατά τα κατωτέρω, σε ό,τι αφορά, τουλάχιστον, την γυναικεία ομάδα του σωματείου μας.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι  “η ομοσπονδία προκειμένου να επανεκκινήσει τον χώρο θα διεξαγάγει πρωταθλήματα ανάγκης ή Πρωταθλήματα ώθησης.” . Επίσης διαβάζουμε ότι “ Η εκτίμηση της ομοσπονδίας είναι ότι όλοι οι σύλλογοι θα δεχτούν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Ιούλιο και αν βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες”.

Σύμφωνα όμως με την από 21/4/20 απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΕ σχετικά με την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης των αθλημάτων της, σ’ ότι αφορά τα πανελλήνια πρωταθλήματα (όπως αναρτήθηκε σε δελτίο τύπου της ΚΟΕ) ….   “Σε κάθε περίπτωση, για τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης, θα ζητηθεί η γνώμη των Σωματείων που μετέχουν”.

Επειδή, μέχρι σήμερα, δεν ζητήθηκε η γνώμη μας από την Ομοσπονδία, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψιν σας τα εξής:

  1. Ήδη έχουν αναχωρήσει για την πατρίδα τους οι δύο ξένες παίκτριες που είχαμε στο δυναμικό μας (χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επανόδου τους), με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται αρνητικά η δυναμική τής ομάδας μας για την συνέχεια,

2) Αρκετές από τις εναπομείνασες παίκτριές μας έχουν ήδη προγραμματίσει επαγγελματικές δραστηριότητες για τον μήνα Ιούλιο (εκτός Αττικής), πράγμα που σημαίνει αυτομάτως την αδυναμία τους να παραμείνουν για τους λοιπούς αγώνες πρωταθλήματος. Ο χρόνος δε δέσμευσής τους με την ομάδα μας θα έχει παρέλθει. Οι δύο ανωτέρω επισημάνσεις που θέτουμε υπόψιν σας, συνιστούν αλλοίωση του πρωταθλήματος σε ότι αφορά την μέλλουσα δική μας δυναμική και πιθανή κατάταξη και, τέλος:

3)  Έχει ήδη περάσει ικανότατος χρόνος από την βίαιη διακοπή του αγώνα ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΝΟΓ (31/1/2020, κολυμβητήριο ΑΝΟΓ, 1η αγωνιστική Ομίλου Β΄φάσης) και τα αρμόδια όργανα της ΚΟΕ δεν έχουν λάβει ακόμη απόφαση σχετική με την τύχη του αγώνα. Υπό την τελευταία δε αυτή κατάσταση, και όσο αυτή παραμένει εκκρεμής, σε καμία περίπτωση δεν προτιθέμεθα να ξεκινήσουμε πλέον κανένα αγώνα εφ΄όσον δεν έχει κατακυρωθεί ο πίνακας κατάταξης της Β΄φάσης οριστικά. Η τελική δε κατάταξη, ακόμη κι αν δεν συνεχιστεί για οποιονδήποτε λόγο το πρωτάθλημα θα πρέπει, για λόγους ασφαλείας δικαίου, να περιλαμβάνει το αποτέλεσμα του άνω αγώνα όπως αυτό θα έχει κριθεί από τα δικαιοδοτικά σας όργανα.

Λαμβάνοντας υπόψιν και τα έως τώρα δεδομένα από λοιπές χώρες αλλά και δεδομένα από άλλα αθλήματα εγχώριων διοργανώσεων, προτείνουμε:

  1. Την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, την κατοχύρωση της βαθμολογίας από την θέση 3 και κάτω και την διεξαγωγή μόνο των αγώνων των θέσεων 1-2 (που έχουν αγωνιστικό ενδιαφέρον -και μόνο εφ΄όσον το επιθυμούν οι ομάδες αυτές) καθώς και την διεξαγωγή των ηλικιακών πρωταθλημάτων στους χρόνους που έχετε κατ΄εκτίμηση προσδιορίσει.
    1. Την διεξαγωγή final 4 κυπέλου με εθελοντική συμμετοχή ή διεξαγωγή μόνο τελικού για την ανάδειξη κυπελλούχου.

Εναλλακτικά προτείνουμε: Την διεξαγωγή μίας Summer League (γυναικών ή/και ανδρών), διαρκείας δύο (2) εβδομάδων περίπου (εκτιμώμενος χρόνος το διάστημα από 15 έως 30 Ιουλίου), με ελεύθερη συμμετοχή, ελεύθερο ρόστερ παικτών, άνευ βαθμολογικής σημασίας και με παιχνίδια ανά 2 ή 3 ημέρες (αναλόγως των συμμετοχών).

Τα οφέλη από την εναλλακτική αυτή πρόταση θα είναι η ασφαλής επανέναρξη και η ομαλή αγωνιστική προσαρμογή, η χρησιμοποίηση απεριόριστων παικτών (πράγμα που θα συνεπάγεται ενδιαφέρον, δοκιμές, άνεση παικτών στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις αλλά και ανοχή σε περιπτώσεις μη συμμετοχής λόγω της πανδημίας). Αυτό θα συνιστά ένα «πρωτάθλημα» ώθησης που θα σηματοδοτεί και την δυνατότητα καλοκαιρινής «προώθησης» του αθλήματος, με ευκολότερη διαχείρισης των οικονομικών κάθε ομάδας, την αποφυγή τραυματισμών αθλητών (ένεκα της ομαλότερης ένταξης στην προπόνηση), ευκολότερη οργανωτική διαχείριση (σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης της πανδημίας), ευκολότερη διαχείριση των προπονήσεων των Εθνικών ομάδων,  καλύτερη και ασφαλέστερη προετοιμασία των ομάδων (ενόψει της νέας χρονιάς), ευελιξία στην διαχείριση των ημερομηνιών (μπορεί να γίνει αμέσως μετά το κύπελλο ή και οι τελικοί του πρωταθλήματος) κ.α.

Η διοργάνωση μίας τέτοιας «ευέλικτης» Summer League θα σημαίνει επίσης μία «αναίμακτη» βαθμολογία, χωρίς άδικο συναγωνισμό λόγω των συνθηκών που έχουν προκύψει και έχουν αλλοιώσει το αγωνιστικό πρόσωπο των ομάδων.

Επίσης, σε κάθε περίπτωση, εφ΄όσον η ομάδα μας το δικαιούται, θα θέλαμε να σας δηλώσουμε ότι προτιθέμεθα να λάβουμε μέρος στην επόμενη Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Κολοβός

Υπεύθυνος γυναικείου τμήματος υδατοσφαίρισης

ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ

Facebook Comments