Μεγάλη επιτυχία, τεράστια διάκριση για την Μαργαρίτα Πλευρίτου που εκλέχθηκε από τους συναθλητές και τις συναθλήτριές της μέλος στην Επιτροπή Αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) αναφορικά με την Υδατοσφαίριση.

H διάρκεια της θητείας των μελών είναι από το 2022-2026.

Η Μαργαρίτα είναι η μοναδική αθλήτρια που εκλέχθηκε στο άθλημα, ενώ από τους άνδρες ψηφίσθηκε ο Ισπανός Φελίπε Περόνε Ρόχα.

Η FINA προχώρησε σήμερα Τετάρτη 29/6 στις σχετικές ανακοινώσεις, στη διάρκεια ειδικής τελετής στο περιθώριο του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βουδαπέστη 2022.

Η Επιτροπή Αθλητών, με μοιρασμένες θέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, που απαρτίζεται από αθλητές από την κολύμβηση, καταδύσεις, high diving, υδατοσφαίριση, καλλιτεχνική κολύμβηση και κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, «Θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να διασφαλίσει ότι όλες οι φωνές των αθλητών-τριών, ακούγονται και εκπροσωπούνται εξίσου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η FINA..

«Οι αθλητές είναι ο παλμός της καρδιάς των αθλημάτων μας. Δεν υπάρχει άθλημα χωρίς αθλητές. Γι’ αυτό είμαι τόσο περήφανος που είμαι μέρος αυτών των ιστορικών εκλογών σήμερα. Με ισότιμη εκπροσώπηση των φύλων και αθλητές και από τις έξι ηπείρους σε όλα τα αθλήματα, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι εκλεγμένοι θα ενισχύσουν και θα προωθήσουν τη φωνή των αθλητών προς όφελος ολόκληρης της κοινότητας του υγρού στίβου», δήλωσε ο πρόεδρος της FINA Χουσείν Αλ-Μουσαλάμ.

«Σήμερα γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα προόδου τόσο για τη FINA όσο και για όλους τους αθλητές του υγρού στίβου. Η Επιτροπή Αθλητών θα λειτουργεί ως καθοριστικός σύνδεσμος μεταξύ των αθλητών και της FINA. Το να επιλέγει η κοινότητα των αθλητών αυτούς που τους εκπροσωπούν σε σημαντικές αποφάσεις είναι κρίσιμο για τη μελλοντική ανάπτυξη του αγαπημένου μας αθλήματος», δήλωσε η νέα Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της FINA, Άλια Άτκινσον.

ΠΗΓΗ: koe.org.gr