Μία πραγματική γιορτή του αθλητισμού έλαβε χώρα τις ημέρες που πέρασαν στο Ηράκλειο της Κρήτης. Για την ακρίβεια μερικές «φωτεινές» μέρες για την ελληνική υδατοσφαίριση πέρασαν στην ιστορία εξαιτίας μίας πολύ όμορφης πρωτοβουλίας με τη συνεργασία του ΟΦΗ και του ΔΟΠΑΦΜΑΗ για δυο τουρνουά, ένα Εφήβων και ένα Μίνι-παίδων, που έγιναν στην πισίνα του Ηρακλείου.

Ο ΟΦΗ σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ φιλοξένησαν για το σκοπό αυτό το Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας και τον Πανιώνιο, για το τουρνουά των Εφήβων (επίσης συμμετείχαν ο Αγιος Νικόλαος και το Ρέθυμνο). Ενώ για το τουρνουά μίνι-παίδων,  ο ΟΦΗ φιλοξένησε το Ναυτικό όμιλο Βουλιαγμένης, μια από τις κορυφαίες ομάδες υποδομής στην υδατοσφαίριση της χώρας (συμμετείχαν ακόμη Ακαδημία Ηρακλείου Πλιτς-Πλατς, το Ρέθυμνο και τα Χανιά). Η πισίνα του Ηρακλείου γέμισε παιδικές φωνές και έγιναν πολύ δυνατά παιχνίδια, με όλους τους επισκέπτες να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, το πρόγραμμα το τουρνουά δεν ήταν μόνο αγωνιστικό.

Καθώς οι επισκέπτες από την Αθήνα και την Κύπρο, ξεναγήθηκαν στα ανάκτορα της Κνωσού, αλλά και στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, ευχαρίστησε προσωπικά τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος συνέδραμε για να είναι διαθέσιμη η ανακαινισμένη πισίνα του Ηρακλείου, για τους αγώνες. Επίσης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΑΚΗ Λευτέρη Ζερβό, όλη τη διοίκηση, αλλά και το προσωπικό του ΕΑΚΗ που συμπαραστάθηκαν στην διεξαγωγή αυτής της γιορτής της υδατοσφαίρισης, που μόνο οφέλη είχε για το άθλημα, τον ΟΦΗ, αλλά και την πόλη μας. Τέλος ευχαρίστησε τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ που στάθηκε στο πλευρό του ΟΦΗ, σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Ο επικεφαλής προπονητής της υδατοσφαίρισης του ΟΦΗ, Κώστας Φιτσανάκης, ανέφερε για τα δυο τουρνουά, που διοργάνωσε ο ΟΦΗ:

«Ηταν μια εβδομάδα γιορτής για το άθλημα μας και τα παιδιά. Φιλοξενήσαμε το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, μια κορυφαία ομάδα της χώρας, τον Πανιώνιο και τον Ναυτικό όμιλο Λάρνακας και χτίσαμε σχέσεις και συνεργασίες, με αυτούς τους συλλόγους για το μέλλον. 

Είναι απαραίτητο, σαν ΟΦΗ, να δημιουργήσουμε σχέσεις με κάποιες ομάδες εκτός Κρήτης και μέσα από αυτή τη συνεργασία, να ανεβάσουμε το επίπεδο μας, τα επόμενα χρόνια. Για μας ήταν μια πολύ σημαντική εβδομάδα.

Είχαμε τη δυνατότητα να δούμε τα παιδιά μας σε αγωνιστική δράση με δυνατές ομάδες και να κάνουμε μια αξιολόγηση για την επόμενη χρονιά. Ολα πήγαν πολύ καλά και οι ομάδες έφυγαν πολύ ευχαριστημένες».