Ανακατατάξεις αναμένονται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Υδατοσφαίρισης, αφού στις τάξεις της FINA φαίνεται, σύμφωνα με τη Gazzeta Dello Sport, να έχει επικρατήσει η ιδέα της αντικατάστασης του World League με το World Cup (Γνωστό ως FINA CUP). 

Στην συγκεκριμένη διοργάνωση αναμένεται να αγωνιστούν ομάδες, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Αυστραλία, κατόπιν προσκλήσεων, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τις κορυφαίες ευρωπαϊκ΄ς δυνάμεις.

Από το ίδιο ρεπορτάζ προκύπτει ταυτόχρονα ότι η διοργάνωση αυτή προορίζεται για την περίοδο Απριλίου – Μαΐου, όμως εκεί προκύπτει αυτόματα ένα πολύ φυσιολογικό πρόβλημα. Την περίοδο εκείνη κάθε χρόνο κορυφώνεται η τελευταία φάση των ομίλων του Champions League με τις ομάδες να προσπαθούν να «τσεκάρουν» τα εισιτήρια τους για τον επόμενο γύρο. Tο τέλος των ομίλων έχει οριστεί για τις 23/24 Μαΐου και η έναρξη του Final Eight στο Βελιγράδι στις 31 Μαΐου. Τις επόμενες εβδομάδες, η FINA θα ανακοινώσει νέα σχετικά με το World Cup και τι απόφαση θα ληφθεί οριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα της FINA προβλέπεται επίσημα η έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα στις 14 Ιουλίου.