Η FINA εξετάζει την αντικατάσταση του World League με το World Cup!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Ανακατατάξεις αναμένονται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Υδατοσφαίρισης, αφού στις τάξεις της FINA φαίνεται, σύμφωνα με τη Gazzeta Dello Sport, να έχει επικρατήσει η ιδέα της αντικατάστασης του World League με το World Cup (Γνωστό ως FINA CUP). 

Στην συγκεκριμένη διοργάνωση αναμένεται να αγωνιστούν ομάδες, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Αυστραλία, κατόπιν προσκλήσεων, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τις κορυφαίες ευρωπαϊκ΄ς δυνάμεις.

Από το ίδιο ρεπορτάζ προκύπτει ταυτόχρονα ότι η διοργάνωση αυτή προορίζεται για την περίοδο Απριλίου – Μαΐου, όμως εκεί προκύπτει αυτόματα ένα πολύ φυσιολογικό πρόβλημα. Την περίοδο εκείνη κάθε χρόνο κορυφώνεται η τελευταία φάση των ομίλων του Champions League με τις ομάδες να προσπαθούν να «τσεκάρουν» τα εισιτήρια τους για τον επόμενο γύρο. Tο τέλος των ομίλων έχει οριστεί για τις 23/24 Μαΐου και η έναρξη του Final Eight στο Βελιγράδι στις 31 Μαΐου. Τις επόμενες εβδομάδες, η FINA θα ανακοινώσει νέα σχετικά με το World Cup και τι απόφαση θα ληφθεί οριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα της FINA προβλέπεται επίσημα η έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα στις 14 Ιουλίου.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA