Η παγκόσμια ελίτ της κολύμβησης στο Oceanman World Final του Ρεθύμνου (28-31/10)!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Το OCEANMAN πετάει για… Ελλάδα και φέρνει μαζί του σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης! Μετά από ισχυρή διεκδίκηση ανάμεσα σε πολλές χώρες, για πρώτη φορά ο Τελικός της Παγκόσμιας Σειράς Αγώνων Open Water Οceanman® διεξάγεται στην χώρα μας και, συγκεκριμένα, στην πανέμορφη πόλη του Ρεθύμνου, στις 28-30 Οκτωβρίου 2022!

Το Oceanman® που είναι ο μεγαλύτερος διεθνής αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, σχεδιασμένος από κολυμβητές για κολυμβητές, ξεκίνησε το 2015 και διεξάγεται πλέον σε περισσότερες από 24 διαφορετικές χώρες. Είναι κάτι περισσότερο από μια εμπειρία! Είναι η ευκαιρία συμμετοχής σε κάτι μεγαλύτερο…να δοκιμάσεις τα όριά σου και να συναγωνιστείς με τους λάτρεις της ανοικτής θάλασσας.
Η φετινή χρονιά αποδεικνύεται πλούσια, καθότι ξεκίνησε με τον αγώνα στον όρμο του Οιτύλου, στις 25-26 Ιουνίου, στον οποίο κάποιοι συμμετέχοντες «κλείδωσαν» την πρόκριση για τον Παγκόσμιο Τελικό. Συνεχίστηκε με τo Ultraoceanman στις 3 Σεπτεμβρίου, την επική απόσταση 30km από Κορώνη έως Καλαμάτα και απογειώνεται στις 28-30 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο με ένα πολυήμερο event με συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο!

Τρεις διαφορετικές αποστάσεις (2km-5km-10km), αγώνες σκυταλοδρομίας 3x500m καθώς και ένας ξεχωριστός αγώνας 500m για τους μικρούς φίλους της διοργάνωσης που θα βρεθούν με τις οικογένειές τους στο γραφικό Ρέθυμνο. Μια μοναδική ευκαιρία εξερεύνησης της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, αλλά και άλλων ιστορικών σημείων του νησιού, της ξακουστής παράδοσης της Κρήτης και της μοναδικής φιλοξενίας του τόπου.

Με το OCEANMAN World Final να είναι λοιπόν πιο κοντά από ποτέ, μαθαίνουμε συνεχώς κάποιους από τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους που θα δώσουν το «παρών» στην 6η χρονιά του σπουδαίου event και στο μεγάλο φινάλε του Ρεθύμνου!

1) FLORIAN WELBROCKΟ φοβερός Γερμανός κολυμβητής, ο οποίος βρίσκεται σε «δαιμoνιώδη» κατάσταση θα βρεθεί στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για τον Χρυσό Ολυμπιονίκη και κάτοχο του Παγκόσμιου Ρεκόρ στα 1500 ελεύθερο, ενώ παράλληλα διακρίνεται και στα αγωνίσματα ανοιχτής θάλασσας.

Συνολικά μέχρι σήμερα, ο Wellbrock στα 25 του χρόνια έχει στο παλμαρέ του ήδη 17 μετάλλια σε διάστημα από το 2018 έως και το 2022.

2) SHARON VAN ROUWENDAAL

Η οκτώ φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης Sharon Van Rouwendaal θα είναι στο Ρέθυμνο! Η σπουδαία αθλήτρια ανοικτής θαλάσσης στα 29 της χρόνια έχει κατακτήσει χρυσό και αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και του 2020 αντίστοιχα, ενώ το 2022 στέφθηκε και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

3) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ 

Στον μεγάλο τελικό της σειράς Oceanman στην Κρήτη, θα παρευρεθεί και ο Έλληνας Πρωταθλητής Δημήτρης Μάρκος. Χρυσός στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2022 και σταθερά παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ο Δημήτρης Μάρκος είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος Έλληνας κολυμβητής των μεσαίων αποστάσεων και θα βρεθεί για άλλη μία φορά στο Oceanman προκειμένου να λάβει μέρος στο μεγάλο φινάλε του Ρεθύμνου. Το 21χρονο ανερχόμενο αστέρι της κολύμβησης που βρέθηκε στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού της Ρώμης στα 200μ ελεύθερο (8ος), μπορεί να ανταπεξέλθει άψογα τόσο στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις της πισίνας, όσο και στην ανοιχτή θάλασσα – ιδίως στα 5χλμ.

4) ROB MUFFELS

Για το τέλος, ανακοινώθηκε και η συμμετοχή του Παγκόσμιου Πρωταθλητή με την μικτή σκυτάλη της Γερμανίας στα 5χλμ ανοιχτής θάλασσας – Ρομπ Μίφελς! Ο 28χρονος κολυμβητής θα δώσει επίσης το «παρών» στο Ρέθυμνο και το Oceanman World Final, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των μεγάλων αποστάσεων, ενώ έχει κατακτήσει το Χάλκινο μετάλλιο (10χλμ open water) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 στην Γκουανγκτζού – όπως και το Ασημένιο στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης (2020 – μικτή σκυτάλη).

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές και την διοργάνωση: ΕΔΩ

και στο Instagram: @oceanman_greece

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OCEANMAN Greece (@oceanman_greece)

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA