Μιλώντας στην ΕΡΑ-Sport μετά την κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, αποκάλυψε πως τόσο ο πρόσφατα τραυματισμένος Μάνος Ζερδεβάς όσο και ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» – Γιάννης Φουντούλης δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν για την ελληνική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ.

Η ρήξη τένοντα που υπέστη ο διεθνής πορτιέρε στον προημιτελικό με της ΗΠΑ, όπως σας γνωστοποιήσαμε, θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση και σίγουρα μακροχρόνια αποθεραπεία και αποκατάσταση. Από την άλλη, ο αρχηγός της Εθνικής και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της – Γιάννης Φουντούλης θα χρειαστεί επίσης να πραγματοποιήσει επέμβαση στον αντίχειρα του, καθώς σε όλη την διάρκεια του τουρνουά αγωνιζόταν με πρόβλημα στον αντίχειρα του και μάλιστα συμφώνησε με τον Θοδωρή Βλάχο και όλα τα παιδιά, να προχωρήσει σε αυτό το… «αναγκαίο κακό» μετά την ολοκλήρωση του Παγκόσμιου… Ο επίσης τραυματίας – με κάταγμα στην μύτη – Αλέξανδρος Παπαναστασίου, που δεν ήταν σε θέση να παρευρεθεί στον μικρό τελικό της «γαλανόλευκης» αναμένεται να αναρρώσει ταχύτερα και να ακολουθεί την προετοιμασία της Εθνικής σε 10 ημέρες περίπου.

Οι ραδιοφωνικές δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού – Θοδωρή Βλάχου στην ΕΡΑ-Sport και τους Βασίλη Μότση – Πέτρο Μαυρογιαννίδη:

«Ο κύκλος που έχει ξεκινήσει θα είναι ακόμη καλύτερος και είναι κι ένας λόγος που επέλεξα να μείνω στην Εθνική ομάδα. Γιατί ξέρω ότι μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, στους Βασίλη Μότση και Πέτρο Μαυρογιαννίδη, για τη νέα μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ανδρών, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού στίβου.

«Νιώθω χαρούμενος για το γεγονός ότι καθοδηγώ αυτά τα παιδιά», είπε ο προπονητής που έχει χαρίσει τα τρία από τα τέσσερα μετάλλια της εθνικής Ανδρών. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επιτυχίες αυτές και θα επαναληφθούν κι ενδεχομένως να έρθουν ακόμη μεγαλύτερες. «Με έπιασε ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών των ΗΠΑ, Άνταμ Κρικόριαν, που έχει κατακτήσει τα πάντα κι αφού μου έδωσε συγχαρητήρια, μου είπε ότι χαίρεται να βλέπει την ομάδα μας να αγωνίζεται. Το καλύτερο μετάλλιο είναι να ακούς από έναν τέτοιο προπονητή και αντίπαλο, μια τέτοια κουβέντα».

«Δεν ήθελα να πέσω στο νερό σήμερα, όχι από υπεροψία, αλλά επειδή πιστεύω ότι αξίζαμε κάτι μεγαλύτερο σε αυτό το Παγκόσμιο. Αλλά προς Θεού, η χαρά είναι μεγάλη κι αυτή η πισίνα είναι για πέφτεις μέσα και να χαίρεσαι».

Αποκάλυψε επίσης, ότι ο Μάνος Ζερδεβάς και ο Γιάννης Φουντούλης δεν θα δώσουν το «παρών» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ (27/8-10/9), σε αντίθεση με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, ο οποίος σε περίπου δέκα μέρες θα είναι έτοιμος. «Ο Μάνος θα κάνει εγχείρηση και δεν θα είναι μαζί μας στο Σπλιτ. Ο Γιάννης θα κάνει επίσης επέμβαση στον αντίχειρα του χεριού του, παίζοντας με πρόβλημα σε όλο το Παγκόσμιο. Είχαμε συμφωνήσει, όλοι μαζί, να παίξει και να κάνει την επέμβαση αμέσως μετά. Ο Αλέξανδρος σε περίπου δέκα μέρες θα είναι εντάξει».

Facebook Comments