Η χαριστική βολή στο καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

by Aquafeed 24

Τη χαριστική βολή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και εν προκειμένω στα πρωταθλήματα πόλο της Α’ κατηγορίας έδωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανακοίνωσε την επέκταση του lockdown στον αθλητισμό έως τις 7 Γενάρη.

Το καλοκαίρι με ανυπομονησία περιμέναμε την έναρξη του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της Α1 ανδρών και ένα βελτιωμένο πρωτάθλημα στην Α’ γυναικών, ενώ αρκετές ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Όλα πάνε στράφι μετά τη νέα εξέλιξη, ξένοι αθλητές ψάχνουν ομάδες στο εξωτερικό ή θα γυρίσουν στην πατρίδα τους οριστικά για την Ολυμπιακή προετοιμασία.

Το δεύτερο lockdown δεν έχει επιβραδύνει την πανδημία, το ελλιπές σχέδιο έχει αποτύχει και η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο παντελώς, ενώ όσον αφορά τον αθλητισμό (που στην υπόλοιπη Ευρώπη συνεχίζεται πέραν λίγων εξαιρέσεων που σταδιακά και αυτές κάνουν «άνοιγμα») στις 7 Ιανουαρίου θα έχουν συμπληρωθεί 9 εβδομάδες απραξίας για τις ομάδες πόλο, χωρίς φυσικά να είναι σίγουρο ότι μετά τις 7/1 θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, καθώς κάθε εβδομάδα ανακοινώνεται νέα παράταση του lockdown.

Με δεδομένο ότι τα προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν στην ώρα τους σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η πιθανή επανέναρξη των πρωταθλημάτων θα γίνει τον Μάρτιο και αν. Ειδικότερα η Εθνική γυναικών θα παίξει στο Προολυμπιακό, χωρίς καμία παίκτρια της να έχει δώσει επίσημο παιχνίδι με το σύλλογο της σε όλο αυτό το διάστημα.

Ομάδες ενδέχεται να μην αντέξουν το οικονομικό βάρος και να αποχωρήσουν από τα πρωταθλήματα, ενώ σε άλλα αθλήματα όπως το βόλεϊ έχουν ξεκινήσει οι προειδοποιήσεις για αποχώρηση, όπως του Φοίνικα Σύρου, ο οποίος απαιτεί έστω την μη απαγόρευση προπονήσεων.

Το πόλο και η κολύμβηση δεν έχουν την ίδια δυσκολία με τα αθλήματα ξηράς και ο χρόνος επιστροφής των αθλητών σε κανονικό επίπεδο είναι πολλαπλάσιος. Ήδη φέτος έχουν χαθεί σχεδόν 4 μήνες προπονήσεων.

Οι αθλητές μένουν άνεργοι, οι προπονητές μένουν άνεργοι και δεν υπόκεινται σε κατηγορία για κρατικό επίδομα και τα παιδιά θα κοιτάξουν να βρουν δουλειά αντί να περιμένουν πότε θα ανοίξει η κυβέρνηση τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αρκετοί ξένοι αθλητές έχουν ήδη δρομολογήσει την αποχώρησή τους, όπως ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφαν Μίτροβιτς του Απόλλωνα και έπεται συνέχεια…

Οι γυναικείες ομάδες που έχουν δηλώσει στην Ευρωλίγκα και σε μια εβδομάδα στην Όστια είναι η κλήρωση τους, δεν έχουν λόγο να μην αποσυρθούν από τη διοργάνωση, καθώς θα πληρώσουν μεγάλα ποσά με μειωμένες πιθανότητες διάκρισης, ενώ εάν αποσυρθούν μετά την κλήρωση θα πληρώσουν πρόστιμο.

Αν αυτή η προσέγγιση έχει δόση λαϊκισμού από μέρους μας, το αφήνουμε στην κρίση σας, πάντως επειδή εμείς είμαστε ακόμη στις πισίνες και βλέπουμε την αγανάκτηση όλων, οφείλουμε να το καταγράψουμε.

Σε όλη την Ευρώπη το πόλο παίζεται κανονικά, με πιο αυστηρά πρωτόκολλα, στην Ελλάδα διαλύεται μέρα τη μέρα, όπως και η κολύμβηση. Παρ’όλα αυτά, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το μπάσκετ συνεχίζονται κανονικά. Προφανώς, διότι τα δύο αυτά αθλήματα έχουν άλλους τρόπους πίεσης των καταστάσεων.

Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει και η προπαγάνδα πια δεν πιάνει τόπο. Οι αθλητές ασφυκτιούν. Ας μη μιλήσουμε τώρα, εδώ, για τα παιδιά των ακαδημιών που απομακρύνονται από τα αθλήματά τους.

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι ό,τι προέχει η υγεία και δεν υπάρχουν ΜΕΘ. Και τι κάνατε για όλα αυτά λοιπόν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τώρα; Που ξοδεύονται τα λεφτά;

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA