#Eurocup: Για γέλια και για κλάματα – Για «σκάνδαλο» φωνάζουν στον όμιλο του Πανιωνίου

by Aquafeed 24

Λιτά αλλά κατηγορηματικά: Τέτοια περιστατικά είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν στο υψηλότερο επίπεδο της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης, σε μια διοργάνωση υπό την «ομπρέλα» της LEN.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι έκθετη για όσα συνέβησαν στη Βαρκελώνη, στον Όμιλο στον οποίο συμμετείχε ο Πανιώνιος και παρότι όλοι αγώνες έχουν τελειώσει δεν υπάρχει επικυρωμένη η βαθμολογία στον εν λόγω όμιλο, ο οποίος έχει ακόμη δρόμο μπροστά του έως ότου να αποφανθεί η LEN ποιες δύο ομάδες εν τέλει προκρίνονται.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Τρεις ομάδες διεκδικούσαν δύο θέσεις για την είσοδο τους στις «16» της διοργάνωσης. Τουρκουά, BVSC και η διοργανώτρια Μπαρτσελόνα την τελευταία ημέρα πάλευαν ακόμη για την πρόκριση γιατί ήταν ορατό το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας.

Το πρώτο παιχνίδι της ημέρας στον συγκεκριμένο όμιλο ήταν αυτό ανάμεσα στην ουγγρική Ζούγκλο και τη γαλλική Λιλ. Πριν τον αγώνα, οι Ούγγροι ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Aquafeed24, την άδεια να χρησιμοποιήσουν με το νούμερο 13 όχι δεύτερο τερματοφύλακα, αλλά παίκτη (κάτι το οποίο απαγορεύεται) και ο delegate το δέχθηκε.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης αναμέτρησης οι άνθρωποι της Τουρκουά διαμαρτυρήθηκαν και ο συγκεκριμένος παίκτης που φορούσε το 13 βγήκε στο ημίχρονο. Το παιχνίδι συνεχίστηκε και η Ζούγκλο κέρδισε 7-6, ένα αποτέλεσμα που άφηνε εκτός την Τουρκουά (Η Μπαρτσελόνα δεν ήθελε να έρθει ο αγώνας ισοπαλία με περισσότερα από 13 γκολ).

Μετά τον αγώνα η Τουρκουά κατέθεσε ένσταση και υπήρξε μεγάλη ένταση στο κολυμβητήριο. Οι άνθρωποι της LEN αποφάσισαν ο αγώνας να διεξαχθεί ΞΑΝΑ μερικές ώρες αργότερα σε μια πρωτοφανή κίνηση (!) και οι παίκτες των δύο ομάδων έκλαιγαν κυριολεκτικά από το χλώριο καθώς θα έπαιζαν τον ίδιο αγώνα πάλι μετά από δύο ώρες. Βασανιστήριο.

Τι συνέβη μετά: Ο αγώνας επαναλήφθηκε και ήρθε… ισοπαλία 15-15, ένα αποτέλεσμα δηλαδή που άφηνε εκτός τη διοργανώτρια Μπαρτσελόνα, οι άνθρωποι της οποίας με το που έληξε ο αγώνας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έξαλλοι και πετούσαν μέχρι και καρέκλες από την κερκίδα στους υπεύθυνους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ανάμεσα στο πρώτο παιχνίδι της Ζούγκλο με την Τουρκουά, έπαιξε η Μπαρτσελόνα με τον Πανιώνιο και κέρδισε 15-5, θεωρώντας ότι πήρε την πρόκριση με βάση το πρωινό αποτέλεσμα των δύο έτερων ομάδων.

Αμ δε, ο αγώνας επαναλήφθηκε, με τους Ισπανούς να φοβούνται την ισοπαλία με περισσότερα από 13 γκολ και εγένετο… 15-15 στον επαναληπτικό Τουρκουά vs Ζούγκλο. Έπειτα, ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες που σας προαναφέραμε από μεριάς Μπαρτσελόνα.

Παρ’όλα αυτά, η τελική βαθμολογία δεν έκλεισε καθώς ο αγώνας τέθηκε υπό διερεύνηση και στο ισπανικό ραδιόφωνο ο Άνγκελ Μόλινερ, ο νέος πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της LEN, τόνισε ότι η επανάληψη του συγκεκριμένου αγώνα έγινε με βάση ορισμένες πληροφορίες, ενώ έπειτα έφθασαν νέες λεπτομέρειες που θέτουν την υπόθεση στο τραπέζι για επανεξέταση.

Εξετάζεται, ουσιαστικά, υπαιτιότητα της ουγγρικής Ζούγκλο για παράβαση του κανονισμού χρησιμοποίησης παικτών και μένει να διαπιστωθεί εάν το λάθος έγινε από τους διαιτητές και τον Delegate της LEN ή εάν η Ζούγκλο έδρασε με δική της υπαιτιότητα, κάτι που σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες δεν έγινε, καθώς περιγράψαμε νωρίτερα ότι είχε πάρει άδεια.

Η Μπαρτσελόνα ακόμη ελπίζει ότι θα βρεθεί στους 16 του Γιούρο Καπ, ενώ οι άνθρωποι της καταλανικής ομάδας κάνουν λόγο για ένα περιστατικό που δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Ελπίζουν δηλαδή να αποκλειστεί η Ζούγκλο.

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA