Μια απελευθερωμένη Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο «Άλφρεντ Χάγιος», με τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση να επικρατούν 8-6 με άνεση της Αυστραλίας και να ολοκληρώνουν την παρουσία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην 7η θέση.

Ύστερα από ένα απαιτητικό πρώτο οκτάλεπτο με συνεχές κολύμπι, αφού γκολ δεν έμπαινε, η Ελλάδα βρήκε τα πατήματά της και έπαιξε ωραίο πόλο, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου στο τέρμα να είναι απροσπέλαστη.

Στο ίδιο μοτίβο η «γαλανόλευκη» έφτασε να προηγείται έως και 8-2 και κάπου εκεί οι διεθνείς χαλάρωσαν, με την Αυστραλία του Σάκη Κεχαγιά να μειώνει το σκορ, όμως δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιβλητική νίκη την παρουσία της στο Παγκόσμιο, ενώ νικηφόρο ήταν το κύκνειο άσμα της Φιλιώς Μανωλιουδάκη στην Εθνική ομάδα, αφού η σπουδαία παίκτρια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Σίγουρα η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να παίζει για την 7η θέση φέτος, διότι το σύνολο που παρουσίασαν τα κορίτσια ήταν για πολύ ψηλότερα, καθώς όλες τους, μια προς μια, έβγαλαν από μέσα τους την ψυχή του πρωταθλητή που έκρυβαν τα προηγούμενα έτη. Συνεχίζουμε.

Περισσότερα σε λίγο…