Ο Βασίλης Δεμέτης γράφει για τα δύο Πανελλήνια Ρεκόρ από Βαζαίο και Γκολομέεβ!

0

Κλείνουμε την 6η ημέρα των προκριματικών αγώνων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης και είναι έντονη η ελληνική παρουσία στα περισσότερα αγωνίσματα.

Στον απόηχο των 2 εκπληκτικών ημιτελικών της Τρίτης, με τη Δράκου να πλησιάζει το Πανελλήνιο ρεκόρ και να καταλήγει 15η στα 50μ ύπτιο και τον εκπληκτικό για μια ακόμα φορά Ανδρέα Βαζαίο να ξεπερνάει τον εαυτό του,να κάνει ένα σπουδαίο Πανελλήνιο ρεκόρ και να μένει οριακά εκτός τελικού (9ος) στα 200μ μικτής, οι ελληνικές παρουσίες γίνονται ολοένα και καλύτερες.

Ο ανταγωνισμός και το επίπεδο στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πολύ αυξημένα παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μεταολυμπιακή χρονιά και μπορεί κάποια από τα φαβορί να μην είναι σαρωτικά όπως τα προηγούμενα χρόνια (Hosszu) αλλά οι επιδόσεις που δίνουν πρόκριση σε ημιτελικούς και τελικούς είναι πάρα πολυ δύσκολες.

Στη σημερινή ημέρα ο Κριστιάν Γκολομέεβ πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση,ένα “τέλειο” 50αρι ελεύθερο που του χάρισε την πρόκριση στον αποψινό ημιτελικό με την 3η καλύτερη επίδοση και ένα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ 21.69 απο 21.87 που είχε κάνει ο ίδιος πριν από 2 χρόνια. Πλέον ο Γκολομέεβ έχει την εμπειρία να διαχειριστεί αυτές τις καταστάσεις και σίγουρα θα παραμείνει συγκεντρωμένος ενόψει του ημιτελικού που με μια ανάλογη εμφάνιση πιθανόν να του δώσει και το εισιτήριο για τον τελικό.

Η Άννα Ντουντουνάκη ήταν επίσης πολύ καλή στα 50μ πεταλούδας όπου με χρόνο 26.94 κατέλαβε την 29η θέση χωρίς πάντως να πλησιάσει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (26.47).

Στα 100μ πεταλούδα των ανδρών ο Ανδρεας Βαζαίος ακούμπησε το ατομικό του ρεκόρ κάνοντας μια πολύ γρήγορη κούρσα και με χρόνο 52.88 κατέλαβε την 30 θεση. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα η συμμετοχή των Dressel, Guy, Schooling, Le Clos, Metella, Cheh, Czerniak μας υπόσχεται συγκλονιστικές κούρσες μέχρι τον τελικό!

Στην τελευταία ελληνική συμμετοχή, τη σκυταλοδρομία των 4×200μ ελεύθερο των ανδρών, είχαμε επανεμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας μετά από αρκετά χρόνια απουσίας.

Η συγκεκριμένη σκυταλοδρομία έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις και μετάλλια στη χώρα μας κατά το παρελθόν αλλά τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζουν περισσότεροι σπρίντερ από 200αριδες με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερες διακρίσεις στην 4×100 ελεύθερο και 4×100 μικτή. Μπορεί ο συνολικός χρόνος ,7.20.55 να ήταν μακριά από το Πανελλήνιο ρεκόρ και να μη μας έφερε κοντά στην πρόκριση, έφερε όμως ένα ακόμα σπουδαίο ρεκόρ, με τον Ανδρέα Βαζαίο,στη δεύτερη κούρσα της ημέρας, να πετυχαίνει νέα Πανελλήνια επίδοση (1.47.48) σπάζοντας ένα ιστορικό ρεκόρ του Ανδρέα Ζησιμου (1.48.48).

Καλή επιτυχία στον Κρίστιαν το απόγευμα!