Ένα παιδί που όνειρό του είναι η κορυφή του κόσμου

0

Πριν αναχωρήσει η ελληνική αποστολή στη Βουδαπέστη φαινόταν η ηρεμία στο πρόσωπο του Κριστιάν Γκολομέεβ, ένα αίσθημα που πήγαζε από την αισιοδοξία του για όσα θα μπορέσει να πετύχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο κολυμβητής του Εθνικού πέρασε για δεύτερη διαδοχική φορά στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, μετά το Καζάν το 2015 και πλέον θέλει να κάνει την υπέρβαση, δηλαδή να ανέβει στο βάθρο, παρότι κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο για αυτόν τον αθλητή.

Ο 24χρονος σπρίντερ στις σύντομες δηλώσεις του μετά την κούρσα δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια, ένιωθα καλά παρόλο που δεν βγήκε όπως ήθελα το 50άρι. Έγιναν λαθάκια που αν τα είχα αποφύγει θα μπορούσα να πάω πιο γρήγορα από την πρωινή κούρσα. Το λάθος ήταν στην έξοδο από το νερό, καθώς έπρεπε να περιμένω να βγω πιο επιφανειακά πριν την πρώτη χειρά. Αφού όμως κατάφερα να περάσω στον τελικό που ήταν ο αρχικός μου στόχος, ελπίζω αύριο να είμαι καλά και να κάνω το ατομικό ρεκόρ εκεί. Μπορώ από τρίτος έως όγδοος.

Πάντα υπάρχει το όνειρο. Από μικρός ονειρευόμουν να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής».

Κριστιάν, καλή επιτυχία!