Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει έναν άνδρα από το να ανακαλύψει τον προσωπικό του μύθο και με αυτό το σκεπτικό ο Μίοντραγκ Μίροβιτς έχει ξεκινήσει την αναζήτηση για τον δικό του, κάνοντας ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό ξεκίνημα: Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας με το Μαυροβούνιο.

Ο νεαρός προπονητής ανέβηκε στο Έβερεστ της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης σε επίπεδο εφήβων, δουλεύοντας στις μικρές κατηγορίας μιας σχολής που πλέον δουλεύει αρτιότερα σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, κάτι που αποτυπώνεται στο νερό.

Οι Μαυροβούνιοι είχαν και την τύχη με το μέρος του, καθώς επικράτησαν των Ισπανών στα πέναλτι, ενώ μερίδα του Λέοντος στην επιτυχία είχε ο Μίροβιτς, ο οποίος συνδέεται με την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη.

Τη χρονική περίοδο 2009-2011 ο Μίροβιτς ήταν προπονητής του Ηρακλή στην Α2 κατηγορία ανδρών, ενώ το 2013-2014 ως τεχνικός της Πρίμορατς είχε στις τάξεις του τον νυν αμυντικό του ΑΝΟΓ, Δημήτρη Τζελάτη, o οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Πέρυσι, ο Μίροβιτς ήταν βοηθός προπονητής στην Παρτιζάν και βρισκόταν στα παιχνίδια της σερβικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Έπεται συνέχεια; Θα το δούμε.