Ο μεγάλος σκόρερ του Ολυμπιακού και αρχηγός της Εθνικής Ανδρών, Γιάννης Φουντούλης, μίλησε στο bwin SportFM 94,6 για την πανηγυρική νίκη των «ερυθρόλευκων» μέσα στο Βελιγράδι!

Εμφατικά σημείωσε το 2/2 στις νίκες, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, στην φάση των Ομίλων του LEN Champions League, επικρατώντας 12-9 της Νόβι Μπέογκραντ μέσα στο Βελιγράδι! Το βράδυ της Τρίτης 09/11 ο Ολυμπιακός υπερτέρησε δικαιωματικά της ομάδας του Άγγελου Βλαχόπουλου παρά τις απουσίες και τα ζητήματα της τελευταίας στιγμής, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι έχει βάλει πλώρη για την κορυφή της Ευρώπης φέτος και μαζί το «triple»!

Ο διεθνής και «ερυθρόλευκος» άσος, Γιάννης Φουντούλης, μίλησε στο bwin SportFM 94,6 για την βαρύτητα της νίκης επί της σερβικής Νόβι, για τα προγνωστικά που θέλουν τον Ολυμπιακό φαβορί στην κατάκτηση του φετινού Champions League, την συσχέτιση της επιτυχημένης πορείας των Πειραιωτών με το Αργυρό μετάλλιο στο Τόκιο, καθώς και την εξέλιξη της ομάδας στην διάρκεια του χρόνου.

Για το διπλό στην έδρα της Νόβι: «Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη που έρχεται νωρίς στο πρώτο δυνατό τεστ και για τους δυο μας. Είναι μια ομάδα που έχει επενδύσει πολλά χρήματα, έχει πολλούς Σέρβους διεθνείς και διοργανώνει για δυο χρόνια το Final-8. Έχει φιλοδοξίες και προσπαθεί να φτιάξει το όνομά της. Εμείς από την πλευρά μας ως Ολυμπιακός έχουμε χτίσει μια δυναμική, ώστε να προσπερνάμε όποιες δυσκολίες και να συναντάμε. Δεν μας εξασφαλίζει κάτι αυτό το αποτέλεσμα, αλλά είναι μια σημαντική νίκη γιατί έγινε σε μια έδρα από την οποία δεν θα περάσουν πολλοί».

Για το αν προσθέτει βάρος στην ομάδα ο τίτλος του φαβορί για το Champions League: «Προφανώς και είναι στόχος να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης. Εξάλλου και η διοίκηση έκανε μια επένδυση με αυτό το σκεπτικό. Όμως δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε το πρώτο φαβορί. Φέτος η διοργάνωση έχει ανέβει επίπεδο, υπάρχουν πολλοί καλοί αντίπαλοι, ενώ τα πάντα για τη χρονιά θα κριθούν σε ένα τριήμερο στο Final-8. Δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε φαβορί, αλλά λέμε ότι στόχος μας είναι αυτός».

Για το πόσο βοηθάει η επιτυχία της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Έχει βοηθήσει πάρα πολύ και στο πώς αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους, αλλά και στο πώς μας αντιμετωπίζουν εμάς οι αντίπαλοι. Είμαστε έξι διεθνείς στον Ολυμπιακό και παρόλο που μας πλήγωσε ότι κάποιοι δεν συνέχισαν, αυτά γίνονται στον αθλητισμό. Παρόλα αυτά, αγωνιζόμαστε με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και δεν έχει σημασία ποιοι είμαστε, αλλά πώς θα πετύχουμε τον στόχο».

Για τη σύγκριση του φετινού Ολυμπιακού με την ομάδα των περασμένων ετών: «Είμαστε ηλικιακά πιο μεγάλη ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έφυγε ένας νεανικός κορμός και αντικαταστάθηκε από παιδιά με εμπειρία που είναι προς τη δύση, αλλά έχουν ακόμα κίνητρο και φιλοδοξία. Οπότε ευελπιστώ ότι θα παρουσιάσουμε την ποιότητά μας στο νερό και θα καταφέρουμε αυτά που θέλουμε».

Facebook Comments