Τα σκήπτρα του θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί ο πρωταθλητής της κατηγορίας Νέων γυναικών του 2022, Ολυμπιακός, καθώς οι «ερυθρόλευκες» του Στέργιου Τοροσιάδη προκρίθηκαν ξανά στον μεγάλο τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Στις 18:30, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου θα είναι κατάμεστο, για να παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ Betsson, ενώ στις 17:00 ο Εθνικός Πειραιά του Πέτρου Δουδέση και ο ΝΟ Βουλιαγμένης του Στέφανου Φραγκάλα θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο. Οι δύο τελικοί θα έχουν ζωντανή κάλυψη από το KOE TV.

Στον δεύτερο ημιτελικό της Κυριακής, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα 5-1, ωστόσο ο Εθνικός Πειραιά του Πέτρου Δουδέση ροκάνισε τη διαφορά και με γκολ της Καραμπέτσου στην κόντρα έκλεισε το ημίχρονο πίσω στο σκορ με 6-4. Εν συνεχεία, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο τρίτο οκτάλεπτο και έφθασε στο 8-4 γρήγορα, με σκόρερ την Τορνάρου, με τη Λασκαρίδου να μειώνει σε 8-5 για τον Εθνικό και την Καραμολέγκου να μειώνει στο -2 για τις «κυανόλευκες». Η Δρακωτού, λίγο μετά, κατάφερε να βάλει τον Ολυμπιακό ξανά μπροστά με +3, ενώ η Φωτεινή Τριχά διαμόρφωσε το 10-6. Η Ελένη Μπέτα μείωσε μετέπειτα για τον Εθνικό σε 10-7 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Με δυναμικό τρόπο μπήκε στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός, φθάνοντας το σκορ 13-7 (Σάντα, Τορνάρου τα δύο τελευταία γκολ), ενώ με το σκορ στο 14-7 και ύστερα από αποβολή με αντικατάσταση αθλήτριας του Εθνικού, ο Πέτρος Δουδέσης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και θα απουσιάσει από τον μικρό τελικό. Το τελικό σκορ ήταν το 15-7 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

ΕΘΝΙΚΟΣ Π.- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-15

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 4-3, 3-4, 0-5

ΕΘΝΙΚΟΣ Π. (Πέτρος Δουδέσης): Μ.Πετρόγιαννου, Διρχαλίδου, Γεωργούση, Βάη, Λαλούση 1, Καραμολέγκου 1, Κλαψιανού, Μπέτα 2, Κοτσαμπά, Δρίτσα, Λασκαρίδου 1, Καραμπέτσου 2, Μπεκρή, Γαλανάκη, Α.Πετρόγιαννου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Στέργιος Τοροσιάδης): Κωνσταντοπούλου, Σάντα 2, Τζωρτζακάκη 1, Σιούτη 1, Τριχά 3, Μαργαρίτη, Τορνάρου 4, Αικ.Χριστοδούλου, Αμ. Χριστοδούλου 1, Παπαδοπούλου 2, Δρακωτού 1, Κουκουφίκη, Κωτσάκη, Ελ.Οικονόμου, Χρ.Οικονόμου.

Διαιτητές: Μαρκοπούλου, Δασκαλοπούλου

Αλυτάρχης: Κείμης Μαρσέλος