Φουκουόκα… 2023; Οι φήμες που θέλουν την αναβολή του Παγκοσμίου για ακόμα 1 χρόνο και η εκκρεμούσα απάντηση της FINA

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Αναταραχή επικρατεί στα… διεθνή ύδατα του υγρού στίβου τις τελευταίες ώρες, καθώς πλήθος δημοσιευμάτων κηρύσσουν την αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα για το… 2023!

Διεθνή αθλητικά-ενημερωτικά σάιτ έχουν ήδη από χθες γνωστοποιήσει στο κοινό τους την (δεύτερη) αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα (13-29/05/2022) για τον Ιούλιο του 2023, με την FINA να μην έχει επιβεβαιώσει ακόμα τα δημοσιεύματα αυτά. Ως #Aquafeed24 δεν αποσκοπούμε στην διάδοση μιας τόσο καθοριστικής αλλά μη επιβεβαιωμένης (ακόμα) είδησης, ωστόσο επιλέγουμε να παρουσιάσουμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, αντιλαμβανόμενοι δε την μεγάλη πιθανότητα διεξαγωγής της διοργάνωσης για το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Παρόλα αυτά, πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο αναβολής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για τον φετινό… Οκτώβριο, γεγονός που αποτελεί το αντίστοιχο Plan B των διοργανωτών, αν και αθλητές του υγρού στίβου και εκπρόσωποι ομοσπονδιών ήδη αντιδρούν στο συγκεκριμένο σενάριο, τόσο για το ελάχιστο περιθώριο που αφήνεται από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ (22/08-10/09/2022) όσο και για τις λοιπές εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο κάθε χρόνου.

Προς αναβολή το Παγκόσμιο της Φουκουόκα – Μεγάλες πιθανότητες για Οκτώβριο!

Με την FINA και την επιτροπή διοργανωτών να διατηρούν προς το παρόν «σιγή ιχθύος», η αγωνία αθλητών και ομάδων εντείνεται, ενώ παράλληλα η Ιαπωνία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση προ-έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του νέου ρεκόρ κρουσμάτων (30.000 στις 20/01) με τους αντίστοιχους περιορισμούς για την είσοδο ταξιδιωτών στην χώρα να είναι άκρως αυστηροί (κλειστά σύνορα).

Μην ξεχνάμε, ότι προ λίγων ημερών ανακοινώθηκε και η διεξαγωγή του επερχόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου για τον Νοέμβριο του 2023 στην Ντόχα, πράγμα αδύνατο να συμβεί, αν επιβεβαιωθεί η αναβολή του «Φουκουόκα 2022» για το επόμενο έτος. Έτσι, προσπαθώντας να διατηρήσει την σειρά των διοργανώσεων υπάρχει επίσης το σενάριο, η διοργάνωση της Ντόχα να διεξαχθεί στις αρχές του 2024, γεγονός… ιστορικό μιας και θα είναι η πρώτη φορά που ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξάγεται σε Ολυμπιακή χρονιά.

Για τον… χειμώνα του 2023 προγραμματίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού στίβου στην Ντόχα

Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Παγκόσμιας Ομοσπονδίας…

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA