Για τον… χειμώνα του 2023 προγραμματίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού στίβου στην Ντόχα

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Σε διάστημα 18 μηνών θα έχουμε 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα από την FINA!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού στίβου για το 2023, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί στην Ντόχα του Κατάρ, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2023, το… «αργότερο» (στην διάρκεια του χρόνου) που θα υπάρξει ποτέ, σύμφωνα με την Ασιατική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Υπενθυμίζουμε ότι γενικότερα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της FINA διεξάγονται κάθε δεύτερη χρονιά με πιο συνήθη περίοδο αυτή του καλοκαιριού. Το «τυπικό» διάστημα όπου συνήθως λαμβάνει χώρα η παγκόσμια διοργάνωση έχει μεταβληθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια με τρανό παράδειγμα αυτό του 2021, που αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Το Παγκόσμιο που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία μετά από την αντίξοη Ολυμπιακή χρονιά, έχει αυτή φορά έδρα την Φουκουόκα της Ιαπωνίας, ενώ θα διεξαχθεί νωρίτερα από ό,τι συνήθως, στις 13-29 Μαΐου.

Τα μόνα προηγούμενα πρωταθλήματα που έτυχε να διεξαχθούν νωρίτερα του μήνα Μαΐου είναι αυτά του 1998 και του 2007, μιας και η διοργάνωση τότε φιλοξενούταν στην Αυστραλία, η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες βιώνει τον δικό της χειμώνα.

Από την άλλη, η τελευταία φορά που το παγκόσμιο πρωτάθλημα έλαβε χώρα σχετικά «αργά» στην διάρκεια του επικείμενου έτους ήταν το 1994 στην Ιταλία, όπου το διάστημα διεξαγωγής ήταν 1 έως 11 Σεπτεμβρίου. Η συγκεκριμένη απόφαση για την διοργάνωση του 2023 λήφθηκε με κύριο γνώμονα τις ιδανικές θερμοκρασιακές συνθήκες εντός και εκτός νερού, οι οποίες για τον μήνα Νοέμβριο εκτιμώνται στους 24-25 βαθμούς Κελσίου (ή 75,2 έως 77 βαθμούς Φαρενάιτ).

Η αλλαγή αυτή ωστόσο, έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την κολυμβητική κοινότητα, τους συμμετέχοντες του ISL καθώς και μια μεγάλη μερίδα αθλητών του υγρού στίβου, οι οποίοι θέτουν το ζήτημα του μικρότερου «κενού» από την Ντόχα έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA