Προς αναβολή το Παγκόσμιο της Φουκουόκα – Μεγάλες πιθανότητες για Οκτώβριο!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Ζητά αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Ιαπωνία!

Tον δρόμο της… αναβολής φαίνεται να έχει πάρει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου για το 2022, στην Φουκουόκα, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο (13-29/05). Με μόλις 113 να απομένουν για την επίσημη έναρξη, αύριο Παρασκευή 21/01, η FINA και η Οργανωτική Επιτροπή «Φουκουόκα 2022» θα συζητήσουν την πιθανότητα αναβολής της διοργάνωσης για τον Οκτώβριο, μιας και στην χώρα τα περιοριστικά και αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας ακόμα καλά κρατούν…

Η Ιαπωνία ζήτησε την αναβολή με αφορμή την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 (32 χιλιάδες μόλις χθες, αν και ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό παραμένει πολύ χαμηλός). Την Τετάρτη 20/01, η ιαπωνική κυβέρνηση κήρυξε την χώρα σε κατάσταση προ-έκτακτης ανάγκης (αν και το ποσοστό των εμβολιασμένων αγγίζει το 80%), ενώ εξακολουθούν να τηρούνται ισχυροί περιορισμοί για την είσοδο ξένων πολιτών σε ιαπωνικό έδαφος (κλειστά σύνορα για 163 χώρες προέλευσης).

Η πιθανή αυτή αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για τον Οκτώβριο θα προκαλέσει αναστάτωση τόσο στα καλεντάρια των αγώνων υδατοσφαίρισης σε διασυλλογικό και εθνικό επίπεδο, όσο και στο πρόγραμμα των κολυμβητών. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (που έχει προγραμματιστεί στο Σπλιτ της Κροατίας, από τις 27 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου) δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο ξεκούρασης και προετοιμασίας στους αθλητές του υγρού στίβου, αν το Παγκόσμιο της Φουκουόκα ακολουθήσει σε λιγότερο από ένα μήνα.

Τέλος, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος είναι ενημερωμένη για το συγκεκριμένο σενάριο, το οποίο θα αλλάξει – όπως σε όλες τις χώρες – το αγωνιστικό καλεντάρι των εγχώριων διοργανώσεων.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA