Ο Στέργιος Μπίλας ήταν ίσως ο πρωταγωνιστής του πρωινού προγράμματος της πρώτης ημέρας στο παγκόσμιο πρωτάθληημα κολύμβησης της Φουκουόκα καθώς ήταν ο μόνος που μπόρεσε να σημειώσει ατομικό ρεκόρ. Περισότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μπορεί το 23.39 να του έδωσε τελικά τη 17η θέση στον αγώνα και να έμεινε για μία θέση εκτός ημιτελικού, όμως ο απολογισμός που έκανε ο ίδιος στο #AQF24 δεν μπορεί παρά να είναι θετικός: «Είναι μία μεγάλη βελτίωση αλλά περίμενα έναν τέτοιο χρόνο να πω την αλήθεια. Έχω κολυμπήσει πολλές φορές 23.6, 23.7, 23.8, το έχω κάνει κτήμα μου. Έχω δείξει και στην προπόνηση ότι μπορώ οπότε ήταν η ώρα για το μπαμ. Ήρθε σε πρωινή κούρσα και στην καλύτερη διοργάνωση που θα μπορούσα να το κάνω και αυτό μετράει. Σημαίνει ότι στους μεγάλους αγώνες είμαι όπως πρέπει να είμαι. Εδώ αξίζω να είμαι, τους μεγάλους αθλητές δεν τους βλέπω σαν ινδάλματα αλλά σαν αντιπάλους, τους έχω απομυθοποιήσει. Είμαι σε μία ηλικία πλέον που κυνηγάω πλέον τις διακρίσεις. Είμαι πολύ καλά προπονημένος, είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά μου και χαίρομαι κάθε μέρα στην προπόνηση. Σίγουρα έχω μία πικρία για την 17η θέση γιατι το απόγευμα θα μπορούσα να κολυμπήσω ακόμα πιο γρήγορα, αλλά προχωράμε, είμαι πολύ χαρούμενος για την εμφάνιση μου. Τώρα στο Δουβλίνο στο ευρωπαϊκό Κ23 τον Αύγουστο σκέφτομαι τη διάκριση. Θέλω μία ακόμα καλύτερη επίδοση στον τελικό εκεί και ό,τι βγει».

Σε ερώτηση για τα τεχνικά στοιχεία της κούρσας, πρόσθεσε: «Ως προς το τεχνικό κομμάτι δε θυμάμαι πολλά από την κούρσα, με το που μπήκα το νερό άδειασε το μυαλό μου. Είναι καλο αυτό για έναν σπρίντερ. Νομίζω όμως ότι δεν έκανα μεγάλα τεχνικά λάθη».

O Μπίλας στα 21 του χρόνια είναι πλέον 20 εκατοστά μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ που διατηρεί από το 2018 ο συναθλητής του στο κλιμάκιο της Εθνικής, Κριστιάν Γκολομέεβ με 23.18. Για το ρεκόρ που πλέον είναι πιο κοντά αλλά και για τη σχέση του με τον δευτεραθλητή κόσμου του 2019 στα 50μ ελεύθερο, ο αθλητής από τη Χαλκίδα τόνισε: «Είμαι πλέον 20 εκατοστά από το πανελλήνιο ρεκόρ του 23.19 που αποτελεί πλέον και ο στόχος μου. Πλησιάζω τον Κριστιάν (Γκολομέεβ), τον καλύτερο όλων των εποχών στα αγωνίσματα των σπριντ και αυτό μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση. Ο ίδιος με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο mindset των αγώνων, είμαστε ανταγωνιστές μόνο μέσα το νερό, έξω είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Ο Κριστιάν είναι ένας από τους λόγους που βελτιώνομαι και μάλιστα μου το έχει πει και ο ίδιος ότι θα χαρεί πολύ αν του πάρω το πανελλήνιο ρεκόρ».