Ο Απόστολος Παπαστάμος κατέκτησε τη δέκατη θέση στον κόσμο μετά από την ολοκλήρωση του προκριματικού των 400μ μεικτής. Τερμάτισε σε 4:14.52, την τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τον ίδιο.

Στις δηλώσεις του στο AQF24, το μοναδικό ελληνικό μέσο στη Φουκουόκα, είπε τα εξής: «Ήθελα κάτι καλύτερο. Μπήκα να κολυμπήσω ανταγωνιστικά σε μία γρήγορη κούρσα μετά από πολύ καιρό, δύο χρόνια μετά το Τόκιο. Δε μου βγήκαν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που θέλω να δουλέψω και βλέπω ότι σίγουρα μπορώ να βελτιώσω πολύ το χρόνο μου. Οι στόχοι που έχω βάλει είναι πιο ψηλά από αυτό που έκανα σήμερα. Σίγουρα ήταν ο καλύτερος φετινός χρόνος και βήμα-βήμα προχωράμε. Είδα σήμερα ότι είμαι έστω και ένα σκαλοπάτι πάνω. Μπορεί να μην είναι αυτό που ήθελα αλλά είναι καλύτερο από αυτό που έχω κάνει φέτος».

Ως προς τo αν είναι ευχαριστημένος από τη θέση που πήρε, σχολίασε: «Σίγουρα η δέκατη θέση στον κόσμο είναι πολύ τιμητική αλλά δεν είναι το όνειρό μου, έχω θέσει μεγαλύτερα όνειρα και κάποια στιγμή θα τα πετύχω. Στόχος ήταν το Ολυμπιακό όριο αλλά δεν ήρθε σήμερα. Από εδώ και πέρα έχουμε μπροστά μας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Δουβλίνο για να το πετύχουμε. Θα κυνηγήσω ό,τι καλύτερο μπορώ και μία διάκριση θα ήταν ευπρόδεκτη. Θέλω σίγουρα το όριο για το Παρίσι και κάτι παραπάνω. Προχωράμε και δουλεύουμε προς αυτό το στόχο».

Ο Χανιώτης κολυμβητής εδώ και λίγο καιρό έχει ενταχθεί στην ομάδα του Παναγιώτη Βελέντζα και προπονείται μαζί με τον Απόστολο Χρήστου, μία σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητά του στις προπονήσεις. Ο Παπαστάμος για αυτό πρόσθεσε: «Η συνεργασία και η σχέση που έχω με τον κύριο Πάνο (Βελέντζα) είναι αρκετά καλή και το κλίμα που έχω στις προπονήσεις μου φέτος με τον Απόστολο (Χρήστου) είναι καλό και σταθερό. Με βοηθάει πάρα πολύ να κυνηγάω την καθημερινή δουλειά και να βγάζω αποτέλεσμα». 

Ο προπονητής του, Παναγιώτης Βελέντζας, τόνισε από την πλευρά του τα εξής: «Ήταν η καλύτερη φετινή επίδοση του μέχρι τώρα και αυτό με ικανοποιεί. Τα περάσματα του ήταν πολύ κοντά σε αυτά που είχαμε βάλει στόχο και δουλέψει εκτός από το 2ο 50αρι στο ελεύθερο. Έγιναν κάποια λάθη που θα τα δουλέψουμε γιατί έχουμε μπροστά μας το U23 τον Αύγουστο στο Δουβλίνο. Είμαι ευχαριστημένος γιατί 10ος στον κόσμο δεν είναι λίγο. Συνεχιζουμε την δουλειά για καλύτερα αποτελέσματα».