ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ 2023: «Μουδιασμένη» κούρσα για την 4Χ100μ ελεύθερο των ανδρών

by Παναγιώτης Βότσης

Η ελληνική τετράδα με τους Ανδρέα Βαζαίο, Απόστολο Χρήστου, Οδυσσέα Μελαδίνη και Κριστιάν Γκολομέεβ ολοκλήρωσε την σκυταλοδρομία 4Χ100μ ελεύθερο σε 3:15.86 και κατέκτησε την 15η θέση στον κόσμο.

Η Εθνική ομάδα τερμάτισε στην 9η θέση της 3ης και πιο γρήγορης προκριματικής σειράς και δεν έδειξε ετοιμοπόλεμη για τον έτσι κι αλλιώς δύσκολο στόχο της πρόκρισης στην οκτάδα του τελικού. Ο Βαζαίος ανέλαβε την εκκίνηση και με 49.18 ισοφάρισε την 5η καλύτερη επίδοση της καριέρας του, ακολούθησε ο Χρήστου σε 49.30, ο Μελαδίνης σε 48.99 και τέλος ο Γκολομέεβ σε 48.39. Οι τρεις αλλαγές κόστισαν αρκετά εκατοστά στον τελικό χρόνο καθώς ήταν 0.33, 0.52 και 0.42 αντίστοιχα.

Με την 15η θέση η Ελλάδα παραμένει προσωρινά εντός των 16 της Ολυμπιακής πρόκρισης, βρίσκεται όμως στο όριο και θα πρέπει να δώσει το 100% στο παγκόσμιο της Ντόχα για να εξασφαλίσει με έναν καλύτερο χρόνο την παρουσία της 4Χ100μ ελεύθερο των ανδρών στο Παρίσι το 2024. Θυμίζουμε ότι πέρα από την πρώτη τριάδα στη Φουκουόκα που παίρνει απευθείας πρόκριση, τα υπόλοιπα 13 εισιτήρια θα δοθούν βάσει χρόνου από τη συνδυαστική κατάταξη στα παγκόσμια της Φουκουόκα του 2023 και της Ντόχα του 2024. Η οκτάδα έκλεισε με την ομάδα του Ισραήλ στο 3:14.04 πράγμα που σημαίνει ότι με χρόνο κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ η Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση.

Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι το είπεδο είναι υψηλότατο. Το 2022 με πιο «αργή» σύνθεση η Ελλάδα είχε πάρει την 13η θέση με 3:17.83 στον προκριματικό. Στον πρωινό προκριματικό του ευρωπαϊκού του 2021 στη Βουδαπέστη δε, πριν κάνουν το πανελλήνιο ρεκόρ του 3:13.39 στον τελικό, η ίδια τετράδα με σήμερα είχε κολυμπήσει σε αντίστοιχο χρόνο, σε 3:15.16.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των τεσσάρων αθλητών στη μεικτή ζώνη για το #AQF24:

Απόστολος Χρήστου: «Ήμασταν λίγο μουδιασμένοι πρώτη μέρα πρωί. Πρέπει να μπούμε ξανά στο κλίμα των αγώνων. Κάναμε μία προσπάθεια και γράψαμε ένα χρόνο, τώρα από εδώ και πέρα θα δούμε τι χρειάζεται να κάνουμε στη Ντόχα για την πρόκριση».

Ανδρέας Βαζαίος: «Ήταν μία μουδιασμένη κούρσα. Ξέρουμε όλοι ότι μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα και ότι ειναι μία σκυταλοδρομία που μπορεί να μας δώσει τουλάχιστον την Ολυμπιακή πρόκριση. Στοχεύουμε ψηλά και συνεχίζουμε για τα ατομικά μας και για τις υπόλοιπες σκυταλοδρομίες».

Οδυσσέας Μελαδίνης: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια. Είναι στις δυνατότητές μας η Ολυμπιακή πρόκριση για το Παρίσι και συνεχίζουμε».

Κριστιάν Γκολομέεβ: «Δεν ήταν κακή κούρσα αλλά μπορούσαμε και καλύτερα. Περίμενα προσωπικά ότι θα μπορούσαμε να πάμε κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ αλλά δε βγήκε. Έχουμε άλλη μία ευκαιρία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στην Ντόχα».

Προκριματικός 4Χ100μ ελεύθερο ανδρών

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA