Ο Γιάννης Φουντούλης, αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, ευχήθηκε το 2018 να φέρει πάνω από όλα υγεία, χωρίς τραυματισμούς για όλους και να είναι μια επιτυχημένη χρονιά για τον Υγρό Στίβο και για όλους τους ανθρώπους.

Στη συνέχεια μίλησε για το τι ξεχώρισε τη χρονιά που αφήνουμε πίσω: “Είναι πολλά εκείνα που κρατάω και η αλήθεια είναι πως σε μια χρονιά όπου υπάρχει ουσιαστικά μόνο ένας μήνας χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, κρατάς αρκετές αναμνήσεις. Σίγουρα η παρουσία μας με την Εθνική ομάδα Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι κάτι που μου μένει βαθειά χαραγμένο στη μνήμη, αλλά επίσης και οι διακρίσεις μας με τον Ολυμπιακό”.

Αναφέρθηκε στο τι περιμένει από τον ίδιο αλλά και την ομάδα του για το 2018: “Περιμένω από τον εαυτό μου αλλά και την ομάδα μου να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Προσωπικά, θέλω να είναι μια χρονιά με υγεία, δίχως τραυματισμούς. Σε ό,τι αφορά την Εθνική, έχουμε δύο δυνατές διοργανώσεις, το Europa Cup, που θα μας βοηθήσει στην προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί και το βασικό μας στόχο. Στο Ευρωπαϊκό θέλουμε να στοχεύσουμε ξανά στην τετράδα και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε κάποιο μετάλλιο”.

Εξήγησε τι θα ήταν αυτό που θα ζητούσε από το κράτος ως δώρο: “Το βασικό κομμάτι που υστερούμε είναι οι εγκαταστάσεις και για αυτό θα ζητούσα όλες οι Εθνικές ομάδες της ΚΟΕ να έχουν το δικό τους αθλητικό κέντρο όπου θα στεγάζονται για μην επικρατεί μια κατάσταση όπου οι ομάδες δεν γνωρίζουν τι συνθήκες θα αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα. Αν το κράτος μπορούσε να τα παράσχει αυτά, τότε νομίζω πως οι επιτυχίες θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες στο χώρο μας”.

Τέλος, μίλησε αναλυτικά για το ποιους ξεχώρισε ως κορυφαίους στον ελληνικό αθλητισμό για το 2017: “Νομίζω στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού οι διακριθέντες ήταν πολλοί, όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Λευτέρης Πετρούνιας. Στο χώρο του Υγρού Στίβου, θα ξεχώριζα ίσως τον Μανώλη Ζερδεβά του ΝΟ Βουλιαγμένης από Άνδρες, λόγω της σεζόν που πραγματοποίησε με την ομάδα του αλλά και με την Εθνική Νέων Ανδρών. Από αθλήτριες θα έλεγα την Ελένη Ξενάκη με τις σπουδαίες εμφανίσεις της με την Εθνική Νέων Γυναικών και την Εθνική Γυναικών και νομίζω είναι μια αθλήτρια που θα αφήσει εποχή. Καλύτερη ομάδα νομίζω πως δίκαια είναι η Εθνική Νέων Ανδρών, ενώ για την επιλογή καλύτερου προπονητή θα ανέφερα δύο κυρίους, τον Τεό Λοράντο της Εθνικής Νέων Ανδρών αλλά και τον Θοδωρή Βλάχο, με τον οποίο συνεργάζομαι και θεωρώ πως έχει προσφέρει πολύ μεγάλες διακρίσεις στο ελληνικό πόλο.”