Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών, Αλεξάνδρα Ασημάκη, έδωσε ευχές για το 2018, μίλησε για τις καλές στιγμές του 2017 με τον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα,τους στόχους της νέας χρονιάς, τι θα ζητούσε από το κράτος ως δώρο και τέλος ποιους αθλητές και προπονητές ξεχώρισε τη χρονιά που αφήνουμε πίσω.

Αλεξάνδρα Ασημάκη: “Εύχομαι σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά, με υγεία πάνω από όλα, πολλή αγάπη και να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα μέσα στο 2018”.

Για το τι ξεχώρισε από τη χρονιά που ολοκληρώνεται: “Όλη η χρονιά έμεινε χαραγμένη στο μυαλό μου, νομίζω πως κάθε χρόνο μαθαίνω κάτι νέο και κρατάω κάθε χρονιά με τα θετικά και τα αρνητικά της. Σίγουρα ήταν μια έντονη χρονιά και σε σωματειακό επίπεδο, όπου με τον Ολυμπιακό κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και μάλιστα με συγκλονιστικό τρόπο, αφού ο τρόπος με τον οποίο κρίθηκε ο τίτλος ήταν μια εμπειρία που δεν έχω ξαναζήσει τόσα χρόνια, όσο και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, με την οποία μου έμεινε όλο το καλοκαίρι και η προσπάθεια που καταβάλαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αισθάνομαι πως είμαστε μια οικογένεια, βρεθήκαμε μια ανάσα από την κατάκτηση ενός μεταλλίου αλλά και πάλι δεν θα το άλλαζα όλο αυτό με τίποτα, διότι η προσπάθεια δεν γίνεται να αλλάξει”.

Αναφορικά με το τι περιμένει από το 2018, η Αλεξάνδρα Ασημάκη σημείωσε: “Σαφώς θα ήθελα να εκπληρωθούν οι στόχοι μας και με την Εθνική ομάδα, που είναι κυρίως μια διάκριση και ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όσο και με το σωματείο μου, τον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως οι δυνατότητες της Εθνικής Γυναικών αξίζουν ένα μετάλλιο και φέτος το θέλουμε πάρα πολύ”.

Τι θα ζητούσε ως δώρο από το κράτος για τη νέα χρονιά: “Σίγουρα θα ήθελα περισσότερες πισίνες και καλύτερα κολυμβητήρια αλλά και πόρους, ώστε να πραγματοποιείται η σωστή προετοιμασία όλων των αθλητών του Υγρού Στίβου οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες καταφέρνουν να κάνουν κάθε χρόνο την Ελλάδα περήφανη”.

Τέλος, αναφορικά με το ποιους αθλητές και προπονητές ξεχώρισε, η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας ανέφερε: “Θεωρώ πως οι ομάδες μας και γενικότερα η παρουσία των αθλημάτων της ΚΟΕ ήταν πάρα πολύ καλή, στο πόλο είχαμε κατακτήσεις μεταλλίων όπως το χρυσό της Εθνικής Νέων Ανδρών, το ασημένιο της Εθνικής Νέων Γυναικών στο Βόλο, αλλά και τις Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών που προσπάθησαν πολύ και πραγματοποίησαν αξιοθαύμαστες πορείες. Επίσης, γενικότερα η χρονιά ήταν επιτυχημένη, και στο χώρο της κολύμβησης όπου είχαμε εξαιρετικές παρουσίες αναλογικά με τις δυσμενείς εποχές τις οποίες διανύουμε”.