Στην ετοιμότητα που είχε ο Υδραϊκός για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι στάθηκε σε δηλώσεις του στο Aquafeed24.com o Κωνσταντίνος Φλέγκας.

Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη απέδρασε με το διπλό από τον Πειραιά και σημείωσε την 4η διαδοχική νίκη της στην Α1 ανδρών, με τον Φλέγκα να υπογραμμίζει ότι ο Υδραϊκός με εφαλτήριο την άμυνα ξεκινά σιγά-σιγά να φανερώνει τα επιθετικά του προτερήματα.

Ακόμη, ο τερματοφύλακας της Εθνικής ανδρών, σχολίασε ως ιδιαίτερα σκληρό τον τρόπο παιχνιδιού των παικτών του Εθνικού, λέγοντας ότι χάνεται η ουσία του σπορ.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον Κωνσταντίνο Φλέγκα για την αγωνιστική του άνοδο και αν το ταξίδι με την Εθνική ομάδα στην Ιταλία λειτούργησε ευεργετικά για τον ίδιο.

Ο Κωνσταντίνος Φλέγκας στο Aquafeed24

«Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά διαφορετική ομάδα απ΄ότι στην αρχή, έχουμε βρει τα πατήματά μας, υποστηρίζουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο μες το παιχνίδι δίνουμε πιο πολύ τον εαυτό μας μες το παιχνίδι. Μπορεί να μη μας βγαίνει κάποιες φορές αλλά παραμένουμε συγκεντρωμένοι με το στόχο μας και συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθειά μας.

Είχαμε πάρα πολύ καλή άμυνα από το πρώτο λεπτό μέχρι και τα μισά του παιχνιδιού καθώς είχαμε δεχθεί μόνο ένα γκολ μέχρι εκείνο το σημείο. Από εκεί και πέρα, είχαμε χτίσει μια διαφορά, κάποια στιγμή ο Εθνικός μας ισοφάρισε, αντιδράσαμε και κρατήσαμε τη διαφορά των δυο γκολ μέχρι σχεδόν το τελευταίο λεπτό.

Θεωρώ ότι η ομάδα χτίζει μέσω της άμυνας και για την επίθεση, αποκτάει αυτοπεποίθηση μέσα από τις άμυνες που βγάζει και φαίνονται πλέον τα προτερήματα της επιθετικά».

Για το αν ήταν ψυχολογικά έτοιμοι για ένα παιχνίδι με σκληρά μαρκαρίσματα:

«Αρκετά έτοιμοι και το δείξαμε καθότι πολλές φορές έγιναν σκληρά μαρκαρίσματα, δόθηκαν κάποιες αποβολές αλλά θεωρώ ότι αυτό το παιχνίδι που κάνει ο Εθνικός και έχουμε παρατηρήσει και εμείς και άλλοι φαντάζομαι στην Α1, δεν μας επηρέασε τόσο πολύ στο να διαχειριστούμε τα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού.

Ήταν κάτι που το είχαμε δουλέψει όλοι πολύ στο μυαλό μας και από εκεί και πέρα όταν μπαίνει ένας αθλητής στη διαδικασία πιο πολύ να παλεύει και να χτυπάει ή να χτυπιέται πιστεύω ότι χάνει την ουσία του παιχνιδιού, γίνεται πιο πολύ ένας αγώνας πάλης παρά ένας αγώνας υδατοσφαίρισης».

Για το τι να περιμένουμε από τον Υδραϊκό:

«Να περιμένετε ότι ο Υδραικός θα κάνει το αδύνατο δυνατό ώστε να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία. Σήμερα ήταν μια ακόμα νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα απέναντι σε μια αξιόμαχη ομάδα μπορεί να ήταν ισοπαλία, μπορεί να χάναμε με ένα γκολ, αλλά σε κάθε περίπτωση λένε αυτό που μένει είναι η νίκη.

Για μένα αυτό που μένει επίσης είναι και η προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές. Γιατί ακόμα και στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης που χάσαμε 9-8 προηγούμασταν σε όλο το παιχνίδι απλά στο τέλος εξαιτίας κάποιων λαθών χάσαμε για ένα γκολ. Κάναμε όμως πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Για την αγωνιστική του άνοδο και το ταξίδι με την Εθνική ομάδα στην Ιταλία:

«Ξεκουράστηκα ψυχολογικά με την Εθνική ομάδα καθότι σωματικά υπήρχε αρκετή πίεση και αρκετή κούραση αλλά όταν φεύγεις από την καθημερινότητά σου και καταφέρνεις να αφοσιώνεσαι μόνο σε αυτό το οποίο αγαπάς, ανανεώνεσαι, βελτιώνεσαι και σωματικά αλλά κυρίως ψυχολογικά και αυτό που λένε ότι η ψυχολογία στον αθλητή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο πως αντιμετωπίζει ένα παιχνίδι, είναι πράγματι πολύ ουσιαστικό και το μαθαίνουμε τελευταίο…».