Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα σωματεία πανευρωπαϊκά στην υδατοσφαίριση, παρόλα αυτά η διοίκηση έχει χαράξει μια στρατηγική που δεν επιτρέπει σπατάλες και έξοδα εκτός λογικής για το ανδρικό τμήμα.

Από την Ιταλία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πράγματι οι «ερυθρόλευκοι» προσέγγισαν τον Πιέτρο Φιλιόλι, τον Ιταλό διεθνή, ο οποίος αποχώρησε ύστερα από εννέα χρόνια από την Προ Ρέκο.

Παρόλα αυτά, ο Φιλιόλι, ο οποίος αγωνίζεται αριστερά, όμως τα τελευταία χρόνια τον έχουμε δει και δεξιά με την εθνική Ιταλίας, φαίνεται ότι αξιώνει πολλά χρήματα για να αφήσει την Ιταλία και να παίξει για πρώτη φορά εκτός συνόρων.

Σίγουρα μια προσθήκη όπως ο Φιλιόλι ανεβάζει επίπεδο το ρόστερ, όμως οι απαιτήσεις του Ιταλού είναι σε γενικότερο βαθμό υπερβολικές, καθώς δεν είναι καταρχήν πρόθυμος να αφήσει την Ιταλία, λόγω οικογένειας και μικρού παιδιού.

Να αναφερθεί ότι και η Μπρέσια θέλησε να πάρει τον Φιλιόλι, όμως ο Ιταλός αστέρας ζήτησε ετησίως ποσό που υπερβαίνει τις εκατό χιλιάδες ευρώ και η ιταλική ομάδα έκανε πίσω σε πρώτη φάση.

Πλέον, το λογικότερο σενάριο είναι ο 33χρονος περιφερειακός να κατεβάσει τις οικονομικές του απαιτήσεις προκειμένου να βρει ομάδα, με τη Βερόνα να έχει δείξει επίσης ενδιαφέρον, αλλά να μη μπορεί να φτάσει στα ποσά που θέλει ο παίκτης αυτή τη στιγμή. Προς το παρόν ο παίκτης έχει επικεντρωθεί στην προετοιμασία της εθνικής Ιταλίας με προπονητή τον Σάντρο Καμπάνια.