Με έξι νίκες σε επτά παιχνίδια η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νεανίδων κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Αυγούστου στο Σίμπενικ της Κροατίας. Ήταν το τέταρτο μετάλλιο μέσα στο 2021 για την ελληνική υδατοσφαίριση.

Λίγο πριν την αναχώρηση από την Κροατία και την επιστροφή στην Ελλάδα, η Ευτυχία Καραγιάννη, συνεργάτιδα της Αλέξιας Καμμένου στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, προέβη στην κάτωθι δήλωση, με τα συναισθήματα απόλυτης χαράς να είναι διάχυτα για την έμπειρη προπονήτρια:

«Είμαστε περήφανες για αυτήν την ομάδα. Είναι όλες εξαιρετικές τόσο σαν χαρακτήρες όσο και σαν παίκτριες! Πιστεύω πως αυτά τα κορίτσια έχουν να χαρίσουν στο μέλλον πολλές επιτυχίες για το ελληνικό γυναικείο πόλο.

Σε αυτό το πανευρωπαϊκό ήρθαμε προσδοκώντας να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Σε μια δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας, είδαμε παραδοσιακά ισχυρές ομάδες όπως η Ισπανία και η Ολλανδία να βγαίνουν εκτός μεταλλίων. Επίσης είδαμε νέες ομάδες όπως η Κροατία και το Ισραήλ να κάνουν βήματα ανόδου και να πλασάρονται στην πρώτη 8αδα. Επιπλέον εξαιρετικά παρήγορο είναι η συμμετοχή 19 ομάδων σε αυτό το πρωτάθλημα.

Σε 7 αγώνες κάναμε 6 νίκες με πολύ καλές εμφανίσεις και μια ήττα κόντρα στην Ρωσία που ήταν αδιαμφισβήτητα μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα.

Στον τελικό δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε την επιθετική ικανότητα της ομάδας μας παρότι είμασταν εξαιρετικές στην άμυνα για 2,5 οκτάλεπτα. Στο τέλος η κούραση και η ποιότητα της Ρωσίας δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Είμαστε ευχαριστημένες από τα αποτελέσματα αυτά και ευχαριστούμε τα κορίτσια για τη χαρά που μας έδωσαν με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη συνεργάτιδα μου Αλεξία Καμμένου για την άψογη συνεργασία. Επίσης ένα ευχαριστώ σε όλο το δυναμικό που ήταν εδώ, την Ευη Μωραϊτίδου και τον Σταμάτη Φώτογλου αλλά και τον κ.Κύρκο από την Αθήνα.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομοσπονδία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Γιαννόπουλο για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Ελπίζουμε στο μέλλον να φέρουμε πολλά ακόμα μετάλλια για την Ελλάδα μας».

 

Facebook Comments