Μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού, την Κυριακή 29/08, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Κ17) στο Σίμπενικ και ενώ τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου γιόρταζαν με το ασημένιο μετάλλιο και την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν, η ομοσπονδιακή τεχνικός ανέφερε:

«Κάναμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά βρεθήκαμε απέναντι σε μια εξαιρετικά ποιοτική αντίπαλο. Μείναμε στο παιχνίδι για ένα ημίχρονο, αλλά η προσήλωση μας την άμυνα στην αρχή του αγώνα, δεν μας επέτρεψε να αξιοποιήσουμε τα πολύ ποιοτικά μας επιθετικά προσόντα. Παρά την ήττα, το αργυρό μετάλλιο αποτελεί μια μεγάλη παρακαταθήκη για το αύριο του αθλήματος στην χώρα μας».

Η Εθνική Νεανίδων πάλεψε με την Ρωσική ομάδα, όμως δεν κατάφερε να υπερτερήσει, γνωρίζοντας την μία και μοναδική ήττα της σε αυτή την διοργάνωση, με τον αγώνα να λήγει 12-8.

Κλείνοντας, η Αλεξία Καμμένου δήλωσε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια μας που αποτελούν μια μεγάλη ελπίδα για το μέλλον. Συνεχίσαμε την παράδοση που θέλει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις υποδομές της γυναικείας υδατοσφαίρισης. Πέρα από τα κορίτσια θέλω να ευχαριστήσω την συνεργάτιδά μου η Ευτυχία Καραγιάννη, την υπεύθυνη της γυναικείας υδατοσφαίρισης Εύη Μωραϊτίδου, την Αγγελική Γερολύμου που μας στήριξε ως γυμνάστρια, τον έφορό μας Δημήτρη Κύρκο, τον Σταμάτη Φώτογλου και τους γονείς των κοριτσιών που ήταν στην Κροατία και μας βοήθησαν ηθικά. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ πρέπει όμως να δώσω στους σωματειακούς προπονητές, αυτούς που δουλεύουν όλους τους μήνες με τα συγκεκριμένα κορίτσια και μας δίνουν ποιοτικές αθλήτριες στις εθνικές ομάδες. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία, στον πρόεδρο Κυριάκο Γιαννόπουλο και τους συνεργάτες του, για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει».

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη