Το Ελληνικό πόλο μετρά πλέον 4 μετάλλια φέτος σε διεθνείς διοργανώσεις, αφού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σίμπενικ, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29/08, η Εθνική ομάδα Νεανίδων ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου, «φορώντας» το ασημένιο! Υπενθυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί το αργυρό μετάλλιο της Εθνικής ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το χάλκινο της ίδιας ομάδας στο World League της Τιφλίδας και το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Λουλέ της Πορτογαλίας.

Λίγο πριν την αναχώρηση της Εθνικής από την Κροατία η αρχηγός της αποστολής και υπεύθυνη της ΚΟΕ για την γυναικεία υδατοσφαίριση, Εύη Μωραϊτίδου, δήλωσε:

«Η Εθνική ομάδα Νεανίδων επιστρέφει στην Αθήνα με το ασημένιο μετάλλιο, το τέταρτο έως τώρα για την ελληνική υδατοσφαίριση αυτή την χρονιά, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Μόνο υπερηφάνεια για αυτά τα κορίτσια που έδειξαν χαρακτήρα κάνοντας την ανατροπή στον ημιτελικό απέναντι στην Ιταλία και με εξαιρετική άμυνα, μέχρι το πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον, κοίταξαν στα μάτια την Ρωσία, το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕ συγχαίρω θερμά τις αθλήτριες τις προπονήτριες Αλεξία Καμμένου και Ευτυχία Καραγιάννη, τον φυσιοθεραπευτή κ. Σταμάτη Φώτογλου καθώς και τον έφορο κ. Δημήτρη Κύρκο για την πολύτιμη βοήθειά τους καθ’ όλη την προετοιμασία αλλά και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.  Καλή συνέχεια και η σημαία μας να κυματίζει πάντα ψηλά».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καταφθάνει στην Αθήνα, την Τρίτη 31/08 (01:10) με πτήση της Austrian Airlines μέσω Βιέννης.

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη