Το πρώτο δυνατό τεστ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έδωσε η ομάδα γυναικών του Εθνικού Πειραιώς, η οποία αντιμετώπισε τον συμπολίτη Ολυμπιακό σε φιλική αναμέτρηση στο κολυμβητήριο, «Π.Καπαγέρωφ».

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην αρχή της προετοιμασίας τους και το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτέλεσε ένα πρώτο δείγμα για τη δουλειά που γίνεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Εθνικός αγωνίστηκε χωρίς τη διεθνή φουνταριστή, Βίρνα Νιαρχάκου, με τον Κώστα Βαμβακάρη να χρησιμοποιεί όλες τις παίκτριες σε αρκετά συστήματα που επιθυμεί η ομάδα να αφομοιώσει.

Όσον αφορά τον συγκεκριμένο αγώνα που διεξήχθη την Τετάρτη, 27/9, ο Κώστας Βαμβακάρης δήλωσε τα εξής:

«Ήταν ένα ιδιαίτερα δυνατό φιλικό, με στόχο να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε, παίζοντας με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Θέλουμε πολλή δουλειά για να βελτιώσουμε το κομμάτι της τακτικής και τη φυσική κατάσταση, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και η ομάδα σιγά-σιγά θα βρει τα πατήματά της.

Οι επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας είναι 6-8 Οκτωβρίου στο τουρνουά «Τσαταλιός» που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, ενώ ακολουθεί το τουρνουά του Συνδέσμου Διαιτητών, όπου θα είναι ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας της Α1 κατηγορίας γυναικών».